5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

[ad_1]

5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor

Heb jij de luxe om af en toe vanuit huis te kunnen werken? Dan heb je geluk! Het kan heerlijk zijn om lekker vanuit het comfort van je eigen woning flink aan de slag te gaan. Maar om dit goed te kunnen doen, is het wel belangrijk om een degelijk thuiskantoor voor je klaar te hebben staan. Hoe je zo’n thuiskantoor het beste in kunt richten, lees je hier.

1. Apparatuur kiezen

Een thuiskantoor heeft natuurlijk bepaalde apparatuur nodig. Denk aan een laptop, tablet, je telefoon en alle andere zaken. Zorg dat je de mogelijkheid hebt om deze apparatuur op zo’n manier op te stellen dat je comfortabel (en in gezonde houding) kunt zitten, en alle benodigdheden (opladers ed) bij de hand hebt. Denk ook aan apparatuur zoals printers bijvoorbeeld. Je kan het zomaar eens nodig hebben en het is natuurlijk wel zo fijn als het binnen handbereik is. Sluit ook meteen een print abonnement af, zo zit je nooit meer zonder inkt: en ook dat is fijn!

- Advertentie -

2. Duurzaam inrichten

Gezien er regelmatig vanuit het thuiskantoor gewerkt gaat worden is een duurzame inrichting erg belangrijk. Het bespaard je geld, draagt bij aan een beter milieu en gaat lekker lang mee. Installeer bijvoorbeeld LED verlichting, gebruik gerecycled papier en tweedehands meubelen. Een tweedehands bureau kan je namelijk makkelijk opknappen zodat het er weer uitziet als nieuw: en dat scheelt je ook nog eens in de portemonnee.

3. Opslagruimte

Een thuiskantoor heeft natuurlijk ook genoeg opslagruimte nodig. Zijn de lades in je bureau onvoldoende? Schaf dan een mooie kast aan; je kunt deze kast vervolgens ook nog eens gebruiken als afscheiding. Op die manier kun je een open ruimte verdelen in kantoor, en eventueel nog iets anders zoals je fitness hoekje, of juist een extra plekje om de was op te hangen.

4. Veel planten

Planten geven niet alleen sfeer aan een ruimte, ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit. Er is al meerdere keren bewezen dat planten een goede invloed hebben op de efficiëntie waarmee je werkt, en de kwaliteit waarmee je het werk uiteindelijk afsluit.

5. Houdt het zakelijk

Het is helemaal prima om her en der wat inspirerende quotes in te lijsten, maar probeer persoonlijke items zoals familiefoto’s voor een andere ruimte te bewaren. Zo kun je een duidelijk onderscheid maken tussen werk en privé, en dat is ontzettend belangrijk wanneer je vanuit huis werkt. Het zorgt ervoor dat je onverstoord door kunt werken, zonder al teveel afleidingen om je heen.

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -