Bowers Wilkins introduceert nieuwe draadloze hoofdtelefoons

[ad_1]

Bowers & Wilkins heeft vandaag een nieuwe lijn draadloze hoofdtelefoons geïntroduceerd. De serie bestaat uit vier verschillende versies, elk met eigen draagstijl en op maat ontworpen technologie: de PI3 en PI4 in-ears, PX5 on-ear en als vlaggenschip de PX7 over-ear. Dit biedt een hoogwaardige optie voor elke luistervoorkeur. Innovatieve functies zoals aptX Adaptive-technologie garanderen een streamingkwaliteit in hoge resolutie voor de beste audioprestaties. De PX7, PX5 en PI3 zijn beschikbaar vanaf medio oktober. De PI4 zal vanaf januari 2020 beschikbaar zijn.

Bowers & Wilkins: presentatie van nieuwe producten in Londen

Het Engelse Bowers & Wilkins heeft een aantal nieuwe producten aan de verzamelde pers in Londen gepresenteerd. We waren uitgenodigd om met Robert Polak van B&W Benlux naar het persevent in London te gaan, alwaar de Formation Flex en nieuwe headsets, PX7, PX5 de PI3 en PI4 geïntroduceerd werden, maar ook hun nieuwe Brand-uitstraling richting de consument werd gepresenteerd. In hartje London bovenin The Deck van het National Theatre werden de producten getoond en konden we uitgebreid praten met de mensen die de producten gemaakt hebben, en ze uiteraard ook beluisteren.

- Advertentie -

Er is veel tijd in de R&D gegaan en het zijn mooie producten geworden met een duidelijke focus op kwaliteit. De headsets zijn compleet nieuw ontworpen met nieuwe drivers (PX7 met 43mm driver en PX5 met 35mm driver). De in-ears hebben wat we begrepen twee drivers een hoog en laag driver voor de beste weergave over het gehele geluidsspectrum. De headsets bijvoorbeeld zijn samen met Qualcomm (vanwege de chipset) gemaakt, waarbij niet alleen de beste chipset gebruikt wordt maar heel het ecosysteem daaromheen zo gemaakt is dat het de best mogelijke weergave kwaliteit geeft, zo is ons uitgelegd door Albert Yong verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe headphone-lijn.

Henry Bourne vertelde vervolgens over de ontwikkeling van de tweeter uit de 600 serie over de ontkoppeling dus hun in de Flex doen en de double dome om het breakup punt van de tweeter naar 38 kHz te krijgen. Tevens is er aan de woofer ook aandacht besteed die in deze opzet met lange slag en speciale kastconstructie voor een mooie laag weergave zorgt binnen dit segment speakers. Best mogelijke kwaliteit van weergave was het uitgangspunt. Zie ook de foto van de tweeter, woofer en behuizing.

Bowers & Wilkins: vier nieuwe draadloze hoofdtelefoons

Elke nieuw gepresenteerde hoofdtelefoon heeft dus op maat ontworpen drivers die zijn ontwikkeld voor de verschillende draagstijlen van de hoofdtelefoons. Van de 43mm drivers in de premium over-ear PX7 tot de exclusieve dubbele hybride drivers in de sportieve in-ear PI3. “Door onze eigen driver-technologie toe te passen en te combineren met de nieuwe aptX Adaptive-technologie van Qualcomm, creëren we de meest realistische, hifi-soundstage die op de markt verkrijgbaar is, waardoor het geluid klinkt zoals in de studio,” zegt Tim Johnston van de Headphone Business Unit bij Bowers & Wilkins. “We hebben hard gewerkt om een lijn hoofdtelefoons te creëren die muziek laat klinken zoals de artiesten het bedoeld hebben.”

De nieuwe lijn hoofdtelefoons zullen de eerste commercieel beschikbare aptX Adaptive sync apparaten zijn. Deze technologie maakt hoge resolutie draadloze streamingkwaliteit van 24/48-bits mogelijk.

PX7 Wireless over-ear hoofdtelefoon met Active Noise Cancellation

 • Het meest premium model: over-ear oorschelpen voor de meest meeslepende soundstage en complete noise-cancellation.
 • Snelle oplaadtijden met USB-C en maximaal dertig uur luisteren met ANC na één keer opladen. Met een quick-charge van vijftien minuten kan de batterij weer vijf uur mee.
 • Afstandssensoren ingebouwd in de oorschelpen; de muziek pauzeert wanneer de oorschelpen worden opgetild en de muziek hervat als ze terug om het oor worden geplaatst.

De PX7 is naar verwachting leverbaar vanaf half oktober en heeft een adviesprijs van 400 euro.

PX5 Wireless on-ear hoofdtelefoon met Active Noise Cancellation 

 • Het beste van alle werelden: het kleinere en lichtere on-ear ontwerp zorgt ervoor dat de gebruiker zich bewust is van de omgeving. De Adaptive Active Noise Cancellation-technologie maakt het wel mogelijk om ongewenst geluid blokkeren.
 • Snelle oplaadtijden met USB-C, maximaal 25 uur luisteren na één keer opladen. Met een quick-charge van vijftien minuten kan de batterij weer drie uur mee.
 • De hoofdtelefoon is voorzien van zes microfoons om storend omgevingsgeluid te filteren. Daardoor blijft de gebruiker zijn eigen stem goed horen om op natuurlijke wijze te blijven praten en kraakheldere telefoongesprekken te voeren.

De PX5 is naar verwachting leverbaar vanaf half oktober en heeft een adviesprijs van 300 euro.

PI4 Wireless in-ear hoofdtelefoon met Active Noise Cancellation 

 • Het gemak van een in-ear maar dan met Adaptive Active Noise Cancellation.
 • Snelle oplaadtijden met USB-C, lange batterijduur voor maximaal 10 uur luisteren na één keer opladen. Met een quick-charge van vijftien minuten kan de batterij weer 3 uur mee.
 • Magnetische oordopjes die de muziek pauzeren als ze aan elkaar vastklikken, haal ze weer los en de muziek start weer waar je was gebleven.

De PI4 is naar verwachting leverbaar vanaf januari 2020 en heeft een adviesprijs van 300 euro.

PI3 wireless in-ear hoofdtelefoon 

 • Exclusieve hybride dubbele drivers in combinatie met afzonderlijke versterkers, verpakt in een klein, sportief in-ear model.
 • Snelle oplaadtijden met USB-C, lange batterijduur voor maximaal acht uur luisteren na één keer opladen. Met een quick-charge van vijftien minuten kan de batterij weer 2 uur mee.
 • Flexibele siliconen nekband en magnetische oordopjes voor een licht gewicht en het voorkomen van slijtage.

De PI3 is naar verwachting leverbaar vanaf half oktober en heeft een adviesprijs van 200 euro.

 

[ad_2]

- Advertentie -