Nieuwe technologie om containers via smartphone of tablet te monitoren

[ad_1]

Verladers kunnen vanaf nu via hun smartphone of tablet koelcontainers volgen en monitoren dankzij de nieuwe Mico-Link 5 controller van Carrier Transicold, ‘s werelds eerste draadloze controller voor koelcontainers die zichtbaarheid, diagnostiek, gemak en productiviteit nog verder moet gaan verbeteren. Carrier Transicold maakt onderdeel uit van Carrier, een internationale leverancier van verwarmings-, ventilatie-, klimaatbeheersings-, koel-, en veiligheidsoplossingen. 

 

- Advertentie -

De Micro-Link 5 controller maakt het voor gebruikers mogelijk om op afstand te communiceren met koelcontainers via de nieuwe DataLINE Connect-applicatie voor mobiele apparaten van Transicold. Personeel is dus in staat om de temperatuurdata, notificaties exact te volgen en gegevens te downloaden, zelfs wanneer de containers hoog opgestapeld zijn. De DataLINE Connect-app biedt heldere displays zodat gebruikers gegevens snel in kunnen zien en actie kunnen ondernemen wanneer dit nodig is. 

De draadloze verbinding is slechts één van de vele voordelen ten opzichte van de standaard Micro-Link 3 controller van Transicold, die al greuime tijd gebruikt wordt binnen de sector. De nieuwe controller is voorzien van een 32-bit ARM processor die 150 keer sneller is dan zijn voorganger en die twee maal zoveel ingangen en uitgangen heeft, wat het gebruik van extra sensoren mogelijk maakt en waarmee het spectrum aan functionaliteiten aanzienlijk wordt uitgebreid. De controller heeft een poort voor directe data-uitwisseling voor software-updates en het downloaden van gegevens via een USB-flashdrive of directe PC-verbinding. De Micro-Link 5 heeft een groter geheugen voor data-opslag en programmering, dat tot wel 2.000 groter is dan dat van het huidige product. 

De optionele back-up accu van de Micro-Link 5 is eveneens een primeur binnen de sector, dankzij de toepassing van de ‘smart battery’- technologie, die ook gebruikt wordt in de huidige smartphones, in de container controle-unit. De oplaadbare slimme accu heeft het vermogen om handelingen te prioriteit te geven aan de hand van het laadniveau van de accu. Als het laadniveau bijvoorbeeld laag is dan zal de minimale USDA-sensor data-recording behouden blijven en zullen niet-essentiële functies worden uitgeschakeld. De accu geeft het laadniveau en de resterende levensduur aan, wat gebruikers helpt het maximale uit de accu te halen, in plaats van deze voortijdig te vervangen. 

“Dit betekent een grote stap vooruit op het gebied van zichtbaarheid, toegankelijkheid en functionaliteit ten opzichte van bestaande controllers,” zegt Willy Yeo, marketingdirecteur van Carrier Transicold. “Draadloze oplossingen bieden gebruikers betere toegang tot de koelsystemen van hun containers en verhogen op deze manier de productiviteit. De Micro-Link 5 controller biedt mogelijkheden tot uitbreiding met meer functionaliteiten.”

De Micro-Link 5 controller heeft echter nog dezelfde externe display en hetzelfde toetsenbord als de standaard controller. De Micro-Link 5 controller in vanaf nu verkrijgbaar als premium upgrade voor de koelcontaineroplossingen van Carrier Transicold.  

 

 

Voor meer informatie:

Heather Robbins
Tel: +1-561-365-1122
Email: [email protected] 

 

[ad_2]

- Advertentie -