iFi Zen Blue helemaal zen met bluetooth streaming

[ad_1]

Het Britse iFi heeft een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Zen. Het eerste product is de Zen Blue, een bluetooth-ontvanger die het ontvangen signaal door kan sturen naar een ander audiocomponent. iFi belooft dat de nieuwste codecs probleemloos worden ondersteund en dat voor een betaalbare prijs. Volgens iFi zullen binnenkort meer Zen-producten volgen.

iFi Zen Blue: bluetooth-ontvanger met analoge en digitale uitgang

De nieuwe Zen Blue van het in Groot-Brittannië gevestigde iFi is het eerste product in de nieuwe Zen-productlijn van het merk. De Zen Blue is een bluetooth-ontvanger van hoge kwaliteit die het via bluetooth ontvangen muzieksignaal via een analoge of digitale uitgang kan doorgeven aan een ander hificomponent zoals een versterker of DA-converter.

- Advertentie -

De behuizing van de Zen Blue is van aluminium en meet 158 x 35 x 100 millimeter. iFi heeft naar eigen zeggen veel gedaan om de bluetooth-connectiviteit naar een hoger niveau op te trekken dan gebruikelijk voor bluetooth-ontvangers. Binnenkomend signaal wordt verwerkt door een chip van het type Qualcomm QCC5100. Alle recente codecs worden ondersteund, waaronder ook aptX HD (Qualcomm), LDAC (Sony) en HWA (Huawei). Ook het gewone aptX, aptX Low Latency, AAC en SBC worden ondersteund. De Zen Blue kan tot zeven bluetooth-apparaten “onthouden”.

De QCC5100-chip zou ook DA-conversie kunnen doen, maar iFi heeft voor DA-conversie een chip van ESS uit de Sabre-familie geplaatst. Met een schkelaar op de achterzijde kan de gebruiker kiezen voor analoge of digitale uitvoer. Vol trots voegt iFi eraan toe dat de Zen Blue het eerste product is dat mede is ontworpen door John Curl, de topontwerper die sinds kort het iFi-team is komen versterken.

De Zen Blue is voorzien van een optische en coaxiale digitale uitgang. Analoog signaal komt naar buiten via cinch of via een 4,4 millimeter Pentaconn-stekker, in wezen een symmetrische aansluiting. Met een verloopkabel kan de Pentaconn-aansluiting worden omgezet naar XLR.

De kleur van de LED-indicator in het midden van het frontpaneel geeft de ontvangen bluetooth-codec weer. Aan de rechterkant daarvan is een LED-indicator geplaatst die de sample rate weergeeft. De QCC5100-chip van Qualcomm kan eventueel in de toekomst van nieuwe firmware worden voorzien als bijvoorbeeld nieuwe bluetooth-codecs geïntroduceerd zouden worden.

iFi heeft ook het volgende product in de Zen-productlijn aangekondigd en dat is de Zen DAC. De Zen DAC levert bluetooth-connectiviteit in maar krijgt daar een usb-ingang en een hoofdtelefoonversterker voor terug. De behuizing zal precies dezelfde vorm en afmeting hebben.

iFi Zen Blue: prijs en leveringsinformatie

In de loop van de maand oktober zou de Zen Blue op de markt moeten komen. De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar – louter ter indicatie – in Engeland zal iFi’s Zen Blue 159 Britse ponden kosten.

[ad_2]

- Advertentie -