Nieuwe Acer Swift 5-laptop onthuld

[ad_1]

De ontwikkelingen rondom de hardware in laptops en computers staan niet stil. De nieuwe Acer Swift 5-laptop is mogelijk de eerste laptop waarin de Intel Tiger Lake-processor is gebruikt.

Het is een aanname dat de Swift 5 is voorzien van de Intel Tiger Lake-processor gezien dit niet officieel is vrijgegeven. Er wordt enkel gezegd dat het model is voorzien van de volgende generatie van de Intel Core-processoren. Er wordt wel vermeld dat de laptop is voorzien van de nieuwe Xe-gpu. Deze geïntegreerde chip maakt onderdeel uit van de Tiger Lake-processor, waardoor de kans vrij groot is dat Intels elfde generatie is gebruikt voor dit model.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Het model is voorzien van een 14-inch IPS-touchscreen en beschikt over een full HD-resolutie. Naast de eerdergenoemde processor is de nieuwe Acer Swift 5-laptop voorzien van  een SSD van 1TB en maximaal 16GB lpddr4-geheugen. Daarnaast is er een USB-C-poort, Thunderbolt en USB 3.2-poort aanwezig. Voor de draadloze verbinding is de Dual-Band WiFi 6-chip gebruikt, die tevens de Bluetooth-verbinding onder zijn hoede neemt. Het geheel is daarnaast met een gewicht van nog geen kilo behoorlijk licht van gewicht.

De nieuwe Acer Swift 5-laptop is vanaf oktober verkrijgbaar voor de beginnende adviesprijs van €1099 afhankelijk van het gekozen model.

Acer Swift 5-laptop

[ad_2]

- Advertentie -