Home Computer Microsoft Surface Laptop 3 review: indrukwekkend product

Microsoft Surface Laptop 3 review: indrukwekkend product

[ad_1]

Surface Laptop 3, de volgende generatie binnen de Surface-familie, is een goed in elkaar zittende laptop die voldoende vermogen heeft voor de gemiddelde gebruiker. Het gloednieuwe Surface-product is in twee versies te krijgen: met een schitterend 13,5-, of 15-inch scherm. Voeg daar een geweldig trackpad, fatsoenlijk toetsenbord en een aantal leuke extra’s – zoals de gezichtsherkenningsfuncties in Windows 10 – aan toe, en je hebt een indrukwekkend product. Wij kregen de kans de 15-inch laptop te testen. Dit is onze ervaring.

Ten opzichte van de vorige modellen veranderde Microsoft niet veel aan het externe ontwerp van de 13,5”. De laptop die binnen de Microsoft Surface-lijn valt is nog altijd voorzien van een aluminium clamshell met een enigszins ingeklemde vorm, welk eenvoudig in een schoudertas kan worden geschoven. Naast de Platinum Alcantara versie is er nu ook een Zwart metalen versie beschikbaar. Het 15-inch model weegt 1.542 gram. Het is niet de lichtste 15-inch laptop die je kunt krijgen, maar de laptop mag er best wezen. De afmetingen van het 15 inch-ontwerp zijn 339,5 mm x 244 mm x 14,69 mm. Surface Laptop 3 wordt bovendien geleverd met 8- of 16GB DDR4 RAM, wat een uitstekend aanbod is.

- Advertentie -

USB-C-poort

Een belangrijke wijziging die Microsoft aanbracht, was het vervangen van de oude Mini DisplayPort voor een USB-C-poort, wat voor een hoop gebruikers voor een behoorlijke verbetering zorgt en met gejuich ontvangen zal worden. Je kunt, naast de Surface Connect, de USB-C-poort gebruiken om de laptop op te laden, een extern beeldscherm aan te sluiten en verschillende USB-C accessoires in te zetten, zoals een externe hub.

Touchscreen

Het 15-inch touchscreen is ongewijzigd ten opzichte van eerdere modellen en behoudt de kenmerkende beeldverhouding van 3:2 die op alle Surface-apparaten vindbaar is. Het scherm is helder en scherp, met goede kijkhoeken en pittige kleuren. Er is wat letterboxing aanwezig als je breedbeeldvideo’s op volledig scherm bekijkt, maar voor al het andere dat je op een laptop doet, is deze beeldverhouding beter dan het traditionele 16:9-scherm. Het scherm heeft een resolutie van 2496 x 1664 (201 PPI) en is geschikt voor een Surface-pen, waardoor je creativiteit de vrije loop kunt laten.

Conclusie

Kortom: Microsoft Surface Laptop 3 is een verbeterde en goedwerkende laptop. Ben je op zoek naar een premium Windows 10-apparaat, dan kan je niet mis schieten. Het apparaat is relatief betaalbaar en de prijs-kwaliteitsverhouding is meer dan in orde. Kostenefficiënt, indrukwekkend en van de tijd: Surface Laptop 3 is de moeite waard.

afbeelding van Jordi Smit[ad_2]

- Advertentie -