Meer Samsung tablets beginnen aan Android 10 upgrade (nog niet in NL)

[ad_1]

Elders in Europa zijn Samsung’s Galaxy Tab S5e en de Galaxy Tab S4 begonnen aan de langverwachte upgrade naar Android 10. De tablets krijgen tevens direct versie 2.1 van de One UI interface.

Galaxy Tab S4 en Tab S5e: Android 10 upgrade van start

Een blik op ons grote Samsung-en-de-Android-10-update-overzicht laat zien dat de meeste Galaxy telefoons die de upgrade moeten krijgen, ‘m inmiddels ook hebben. Op tablet-gebied staat de zaak er wat anders voor. Tot nu toe ontving alleen de Galaxy Tab S6 de nieuwste versie van het besturingssysteem. Daar komt nu verandering in.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

In principe wordt de uitrol van Android 10 naar de Galaxy Tab S5e en Tab S4 in augustus verwacht. Echter in respectievelijk Engeland en Frankrijk is het startschot nu al gegeven. In beide gevallen zijn het de 4G-versies van de tablets die nu als eerste bijgewerkt worden naar Android 10. Voor wie het bijhoudt: het gaat in Engeland dus om de SM-T725 (Tab S5e 4G) en in Frankrijk om de SM-T835 (Tab S4 4G).

Tevens weten we dat de upgrade op beide tablets One UI versie 2.1 bevat. Dat is de nieuwste versie van Samsung’s eigen interface, die zijn debuut maakte op de Galaxy S20-serie. Daardoor brengt het totale pakket onder meer functies als Quick Share en Music Share, maar ook een vernieuwd toetsenbord, Ouderlijk toezicht, verschillende cosmetische aanpassingen, een uitgebreide Prullenbak-functionaliteit, en nog veel meer.

galaxy tab s5e android 10 one ui 2.1 upgrade changelist

Wanneer in Nederland?

Hoewel de uitrol nu dus begonnen is, wil dat niet zeggen dat je ‘m direct ook in Nederland kunt installeren. Hoe lang het nog duurt voor je ‘m ook in hier – of in België – op de Galaxy Tab S5e of Tab S4 kunt installeren hangt onder meer af van hoe probleemvrij de nieuwe software in Engeland en Frankrijk werkt. Met andere woorden: eventuele bugs zullen eerst nog worden opgelost, voordat Samsung de upgrade in meer landen beschikbaar maakt.

Echter, met een beetje geluk hoef je niet meer tot augustus te wachten voor je jouw tablet kunt upgraden. De kop is eraf, zogezegd.

(bron/bron)[ad_2]

- Advertentie -