KPN wil in gesprek met Trouw na serie verhalen uit vergeten laptop

[ad_1]

De directie van KPN wil een gesprek met de hoofdredactie van dagblad Trouw, meldt het Algemeen Dagblad. Beide bedrijven bevestigen dat de afspraak is gemaakt. Trouw heeft onlangs meerdere verhalen gepubliceerd, met informatie afkomstig uit het intranet van KPN. 

Een monteur heeft bij een bezoek aan een particuliere klant een laptop laten liggen: deze particulier gaf het ding aan Trouw. De laptop bleek niet vergrendeld. Journalisten konden met bewaarde wachtwoorden en zonder twee-staps-verificatie zo op het KPN intranet komen. 

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Trouw brengt verhalen over KPN

Trouw heeft drie verhalen gepubliceerd. het eerste bevatte de scoop over de vergeten laptop. Daarna volgden verhalen over de WeChat app voor Chinese reizigers en een verhaal over de reactie van KPN op concurrerende FTTH-aanbieders. 

De monteur-met-de-laptop was niet in dienst bij KPN zelf, maar ingehuurd. KPN erkent dat de laptop gebrekkig beveiligd was en heeft maatregelen genomen voor haar eigen medewerkers. 

40 procent van de monteurs wordt ingehuurd, stelde CEO Joost Farwerck onlangs in een interview in NRC Handelsblad. En: “Alles wat we intern communiceren, beschouw ik als extern – daar zijn we een te groot bedrijf voor.” 

Informatie uit KPN intranet 

KPN stelt echter ook vast dat Trouw op intranet heeft rondgekeken en bestanden heeft gedownload en wil daarover een ‘gesprek’. Het bedrijf wil niet vooruitlopen op de vraag of ze naar de rechter stappen. Trouw zegt in een reactie aan het AD dat ze de juridische kanten vooraf bekeken hebben en dat ze sterk staan. 

Ict-advocaat Noud van Gemert zegt tegen het AD dat KPN een zaak zou kunnen beginnen over computervredebreuk. Voor Trouw zou dat een lastige verdediging worden, stelt hij. De lat ligt hoog om een beroep te doen op een uitzondering voor het maatschappelijk belang.

[ad_2]

- Advertentie -