Sony introduceert afstandsbediening met ingebouwde speakers

[ad_1]

Het kwijtraken van een afstandsbediening is voor velen een terugkomende ergernis uit de categorie ‘First World Problems’. De apparaatjes hebben het wonderlijke vermogen om tussen stoelkussens of onder banken te glijden en zelfs op compleet andere plekken in huis op te duiken. Daar moet iets aan gedaan worden, zullen ze bij Sony hebben gedacht.

Daar moet een speaker in

Het apparaat, dat de weinig inspirerende naam SRS-LSR200 draagt, valt namelijk op door de speakerset die onder het bedieningspaneel geplaatst is. De speaker kopieert het geluid van een TV zodat je het als het ware met je mee kunt nemen. Dit biedt misschien uitkomst voor mensen die tijdens die superspannende voetbalwedstrijd toch hoognodig een plaspauze moeten inlassen. De afstandsbediening lijkt echter vooral gericht te zijn op ouderen en in het bijzonder slechthorenden.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Gemaakt om tegen te praten

De  twee speakers hebben elk een vermogen van 2 Watt met daartussen een recorder die voornamelijk naar menselijke stemmen luistert. Dit betekent vermoedelijk dat het apparaat ondersteuning biedt voor stembediening. De batterij van het geheel zou 13 uur mee moeten gaan, en kan worden opgeladen door de afstandsbediening in een meegeleverde oplaadstandaard te plaatsen. Deze standaard moet worden aangesloten op de TV en communiceert via Wi-Fi met de afstandsbediening. Volgens Sony weegt de afstandsbediening 630 gram en is ie ‘druppel-proof’, wat doet vermoeden dat je ‘m beter niet in het toilet kunt laten vallen.

Mocht je deze gadget onbewust altijd al willen hebben, dan wacht je mogelijk een teleurstelling. Een Europese release is nog niet bekend en het lijkt onwaarschijnlijk dat het apparaat buiten thuismarkt Japan verkrijgbaar zal zijn.

[ad_2]

- Advertentie -