HP komt met nieuwe Chromebook x360’s van 12″- en 14″-inch

[ad_1]

HP heeft twee nieuwe Chromebooks gepresenteerd. Het gaat om de HP Chromebook x360 12b en de HP Chromebook x360 14b, respectievelijk een 12″- en een 14″-model. De 360 staat voor het draaibare scherm, zodat je deze modellen als laptop en tablet kunt gebruiken. Ook een presentatie- of tentmodus is mogelijk bij deze convertibles.

Deze nieuwe convertible Chromebooks zijn voorzien van een Intel Celeron Dual Core of Pentium Quad Core processor met geïntegreerde Intel UHD Graphics, tot 128 GB opslaggeheugen (eMMC) en tot 10 uur batterijduur voor de 14-inch en tot 12 uur batterijduur voor de 12-inch. Beide modellen beschikken over een metalen toetsenbord met achtergrondverlichting en verschillende usb-a- en usb-c-poorten. De Chromebook x360 12b is voorzien van een HD+ display van 12-inch met een beeldverhouding van 3:2. De Chromebook  x360 14b heeft een groter HD- of FHD-scherm en is met name bedoeld voor de betere entertainmentervaringen.

- Advertentie -

Deze Chromebooks ondersteunen de USI Pen. USI staat voor Universal Stylus Initiative en moet de nieuwe universele standaard worden op het gebied van de actieve stylus. Onder andere Google, HP en Intel zijn bij dit initiatief aangesloten. Bij USI wordt in twee richtingen gecommuniceerd tussen de stylus en het display, wat een verbeterde gebruikerservaring moet opleveren. De stylus wordt echter niet meegeleverd, maar is apart verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie over de USI-standaard op de website van USI.

Naast de HP oplaadbare USI Pen en het magnetische pen-dock wordt ook standaard Google Assistent ondersteund. Daarnaast is het display voorzien van een touchscreen. Ook de Google Play Store wordt ondersteund, wat betekent dat je gewone Android-apps kunt draaien op beide modellen.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Chromebook x360 12b en de HP Chromebook x360 14b liggen later deze maand in de winkels voor een startprijs van respectievelijk 399 euro en 429 euro. De HP oplaadbare USI Pen lig in december in de winkels vanaf 79,99 euro.

[ad_2]

- Advertentie -