Ulysse Nardin en Devialet maken samen een horloge met geluid

[ad_1]

Het Franse audiobedrijf Devialet heeft zijn expertise in geluidstechniek gecombineerd met het onberispelijke vakmanschap van de Zwitserse maker van luxe horloges Ulysse Nardin om een nieuw Classico Hourstriker-horloge te creren. Dit horloge, zoals vermeld door Ulysse Nardin, is een ongevenaard opvallend horloge in de uurwerkindustrie dankzij zijn revolutionaire akoestische prestaties en geluidskwaliteit. Nee, er komt geen muziek uit het horloge. Het klokje slaat/piept ieder half uur en heel uur, met dank aan Devialet.

Ulysse Nardin Classico Hourstriker Phantom

Nee, dit bericht heeft niets met hifi te maken, ook niet met muziek of muziekweergave. Het gaat hier over een prijzig horloge van de Zwitserse horlogemaker Ulysse Nardin. Het Franse audiobdrijf Devialet heeft zich bemoeid met de akoestische eigenschappen van het horloge. Dus er komt muziek uit het horloge? Nee, het horloge geeft ieder heel en half uur een signaal. En mede dankzij de bemoeienis van Devialet heeft dit signaal een niveau van 85 dB op 100 millimeter. De Classico Hourstriker Phantom is een automatisch horloge. Er zit dus geen batterij in en het heel en half uur signaal wordt dus mechanisch opgewekt.

- Advertentie -

Het horloge zelf is gebouwd van een 43 millimeter geborstelde titanium kast in combinatie met een antracietkleurige wijzerplaat met een skeletachtig centrum dat een eerbetoon is aan de behuizing van de Phantom-luidsprekers van Devialet. Onder de patronen van de wijzerplaat zit een gekleurd saffierglas dat de drager zicht biedt op de basisplaat van de beweging, terwijl ook een rosgouden indicator zichtbaar is om drie uur wanneer het slagmechanisme aan is, dat verdwijnt zodra het is uitgeschakeld.

Voor het geluid heeft het uurwerk acht perforaties op de achterkant van de behuizing, waardoor de interne UN-610 zelfopwindende uurwerkbeweging volgens de fabrikant tot 85 decibel op 100 mm kan produceren. Het geluid wordt verder versterkt via de titanium behuizing, dat produceert wat de Zwitserse horlogemaker een ongevenaard geluidsniveau in de wereld van uurwerken noemt. We weten niet of hiermee de kwantiteit of de kwaliteit van het geluid wordt bedoeld.

De polsband van het horloge is gemaakt van krokodillenleer. Wie het horloge wil hebben, moet snel zijn want er worden maar 85 exemplaren gebouwd. En de prijs? Dit is de categorie wie vraagt naar de prijs, kan het niet betalen. Feit is echter, voor de prijs van de Classico Hourstriker Phantom kan een belangstellende ook alle kamers of in elk geval meerdere kamers in zijn huis voorzien van Devialet-luidsprekers. Het leven zit vol met lastige budgettaire keuzes. Meer weten? Kijk dan op de website van Ulysse Nardin.

[ad_2]

- Advertentie -