Google Assistent vertaalt nu realtime op smartphone en tablet

[ad_1]

Google heeft laten weten dat het voortaan ook mogelijk is zinnen te vertalen met de Google Assistent op je smartphone en tablet. Het maakt ook niet uit of je Android of iOS gebruikt, aangezien de mogelijkheid nu beschikbaar is op beide besturingssystemen.

Op de ondersteuningspagina van Google kun je lezen welke 44 talen er momenteel ondersteund worden. Het maakt dan gelukkig niet uit in welke taal je begint, aangezien de Google Assistent naar twee talen tegelijkertijd kan luisteren. Maar we gaan er even vanuit dat je begint vanuit het Nederlands en een zin naar een andere taal wil vertalen. Dan ga je als volgt te werk.

- Advertentie -

Zinnen vertalen met Google Assistent

Zoals altijd begin je met “Hey Google”, waarna je één van de volgende zinnen uitspreekt:

  • Wees mijn Italiaanse tolk.
  • Help me Spaans te spreken.
  • Vertaal van Pools naar Nederlands.
  • Chinese tolk.
  • Schakel de tolkmodus in.
Google Assistant Samsung
Google Assistent-logo. (Bron: Google)

Mocht je in je commando de taal nog niet opgegeven hebben, dan kun je dat alsnog doen voordat je begint met vertalen. De Google Assistent zal een pieptoon laten horen wanneer je kunt beginnen met het uitspreken van de eerste zin.

Vlotter kunnen reageren

Mocht de Google Assistent een bepaalde zin herkennen, dan kan die je helpen met vlotter reageren door ‘smart replies’ aan te bieden. Dit zijn knoppen met voor Google voor de hand liggende reacties waarmee je een gesprek op gang kunt houden. Als je de reactie wil gebruiken, dan tap je op de knop en hoef je die zin niet eerst uit te spreken voordat die vertaald wordt.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd zelf een tekst intikken, die vervolgens vertaald kan worden. Die vertaalde tekst wordt dan niet automatisch door de Google Assistent uitgesproken, maar die optie is er wel. Dat moet je dan even handmatig regelen met een simpele druk op de knop.

Eerder was deze optie al beschikbaar op de Pixel Buds (Googles eigen oordoppen), smart displays als de Google Nest Hub en natuurlijk via Google Translate. Echter, Google denkt dat het vertalen van allerlei zinnen nu een stuk toegankelijker geworden is.

Google

Reageer op artikel:

Google Assistent vertaalt nu realtime op smartphone en tablet

[ad_2]

- Advertentie -