‘Apple lanceert MacBook Pro en iMac met eigen ARM-processor’

[ad_1]

Ook analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple tijdens WWDC zijn eigen ARM-processor aankondigt, voor een nieuwe 13,3-inch MacBook Pro en 24-inch iMac. Eerder dacht Bloomberg al te weten dat Apple voornemens is deze stap te zetten. Gelukkig hoeven we niet lang op het antwoord te wachten.

Kuo laat verder weten er binnenkort een iMac met een gloednieuw design gepresenteerd wordt. Dit moet de laatste iMac worden die voorzien is van een Intel-processor. De ARM-transitie vindt dan plaats in het laatste kwartaal van dit jaar, maar misschien pas vanaf het eerste kwartaal van volgende jaar. Dan moet er namelijk een nieuwe 13,3 inch MacBook uitgebracht worden. De verwachting is daarnaast dat Apple tegen die tijd ook een nieuwe iMac, met een 24 inch scherm en dunne schermranden, uitbrengt, die eveneens op de zelfontwikkelde ARM-processor draait.

- Advertentie -
MacBook Pro 16-inch 07
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT / Dominick Vietor)

MacBook Pro en iMac met ARM-processor

Kuo verwacht dat de performance een boost krijgt van vijftig tot honderd procent. De transitieperiode die Kuo voorstelt is een stuk sneller dan wat andere bronnen melden. Mocht de analist gelijk hebben, dan heeft Apple tussen nu en 2021 ruimte voor slechts één iMac die nog op een Intel-processor draait. Alle andere apparaten krijgen dan vanaf 2021 de ARM-processor. In de planning die Apple hanteert is er verder geen ruimte meer voor bijvoorbeeld een nieuwe MacBook Pro, waardoor we er dus niet op hoeven te rekenen dat er nog een verschijnt met een Intel-chipset.

Apple kondigt waarschijnlijk tijdens WWDC20 geen nieuwe iMac of MacBook Pro aan. Wat we wel kunnen verwachten is het nieuws dat het bedrijf inderdaad de overstap maakt naar de eigen ARM-processor. Verder denkt Kuo dat Apple de stekker trekt uit de Pro met een Intel-chip zodra het ARM-model beschikbaar is. De nieuwe iMac moet ergens juli, augustus of september verschijnt (het derde kwartaal); het ARM-model komt dan niet later dan in het eerste kwartaal van 2021.

Reageer op artikel:

‘Apple lanceert MacBook Pro en iMac met eigen ARM-processor’

[ad_2]

- Advertentie -