Apple Card ‘meest succesvolle creditcard-lancering ooit’

[ad_1]

Apple Card is twee maanden geleden gelanceerd in de Verenigde Staten en inmiddels een groot succes. Tenminste, als we de CEO van Goldman Sachs mogen geloven. David Solomon noemt de lancering van de creditcard zelfs de ‘meest succesvolle ooit’.

Die uitspraak doet de CEO op een moment dat er nog twijfel is over het succes van Apple Card. Eerdere berichten suggereren namelijk dat Goldman Sachs diep in de buidel tastte om nieuwe klanten te werven voor de creditcard. Aan de andere kant verscheen ook informatie dat de kaart juist een hit is: analisten voorspelden in een Amerikaans onderzoek dat de kaart ongekend populair zou gaan worden.

- Advertentie -

CEO Goldman Sachs bejubelt Apple Card

Die positiviteit straalt Solomon nu ook uit in een interview met CNBC. De CEO van Goldman Sachs noemt drie punten die het noemenswaardig vindt in de afgelopen drie jaar. Daartoe behoren grote winsten, het starten van een nieuw creditplatform en het lanceren van de Apple Card. “We geloven dat dit de meest succesvolle creditcard-lancering ooit is”, zegt hij letterlijk.

Apple kondigt de creditcard aan. Afbeelding: NOAH BERGER / AFP

De vraag zou bovendien erg hoog zijn sinds augustus. Desalniettemin heeft het aanbieden van Apple Card ook flink wat gekost. Daarom, zo stelt de baas van het grote bankconcern, zullen de resultaten op korte termijn wat lager uitvallen. Maar op de langer termijn verwachten hij juist erg goede resultaten, mede dankzij de creditcard die van de “volgende generatie” is.

Komst naar Europa?

Apple Card is momenteel alleen nog aan te vragen en te gebruiken in de Verenigde Staten. Er zijn al wel hints te vinden die wijzen op een mogelijke komst naar Europa. In Nederland wordt maar weinig met creditcard betaald, maar de voorwaarden zijn niet onaantrekkelijk. Zo zijn er geen periodieke kosten aan de kaart verbonden en krijg je een percentage over je uitgaven bij bepaalde winkels weer terug.[ad_2]

- Advertentie -