Advies iMac 21″: 8 of 16Gb?

[ad_1]

Tijden en technologieën veranderen, stop eens met mensen bang maken voor de toekomst met wat als, en stel je voor dat …… Kijk gewoon naar de feiten, deze liegen niet en zijn ook niet gebaseerd op wat als…

 

- Advertentie -

De iMac 2011 was de laatste (consumenten) computer waar je zelf RAM in kon upgraden. Deze machine had standaard 4GB maar kun je zelf nog upgraden naar 8 tot 32GB.

Vanaf 2012 en het plattere aluminium design, hebben geen mogelijkheid meer om zelf RAM bij te steken en sindsdien zit er standaard 8GB RAM in elke iMac. Dit zal toch vast wel een reden hebben? Bij Apple zullen ze toch niet zomaar iets doen en denken, laten we onze computers eens bewust met te weinig RAM geheugen verkopen want daarna zullen 27.874 mensen die in een computer hebben gekocht in [ jaartal ] op X moment massaal moeten upgraden. Zo werkt dat toch niet!?

 

2012 —> 2019 dat zijn, één, twee, vier, vijf, zeven jaar, als ik goed tel op mijn vingers. Hebben we al één iemand gehad hier op OMT die zijn/haar iMac 2012 heeft moeten laten recyclen omdat de machine niet meer uit de voeten kwam met 8GB RAM? Maak het nog gekker, welke mensen met een 2012 machine op dit moment, denken dat ze vanaf vandaag, geen twee jaar meer gaan uithouden met hun huidige iMac 2012. Iedereen met een 2012 machine zal je vertellen, mijn machine voldoet nog prima, zeker wanneer er een SSD in zit.

 

En kijk eens naar de line-up nieuwe iMac 2019 computers. Elk model heeft nog steeds standaard 8GB RAM (na 7 jaar) terwijl je nog steeds niet je RAM zelf kunt upgraden. …. Oooo shit, das een patroon. 🙄

 

Kortom bij Apple gaan ze er dus vanuit dat een iMac met 8GB RAM die je vandaag zou kopen over vijf jaar nog steeds relevant is. <— en daar zit de catch. Tegenwoordig moet je vooral bij de aankoop van je machine rekening houden met wat je gaat doen op deze machine tijdens de gehele gebruiksduur. Koop je een computer voor je huiswerk op te maken dan zal dit een hele andere computer moeten worden dan wanneer je er eentje koopt om voor de hele familie en bedrijven in de regio dagelijks mooie films in 4K te bewerken. Ongeacht of je nu drie of acht jaar met een computer wilt gaan doen. Je koopt meteen een machine die bij je past. Er is geen moment meer dan je na vijf jaar zegt, nu ga ik hem pimpen en dan voldoet hij het weer voor vier jaar. Die tijden zijn voorbij, dat bestaat niet meer. Natuurlijk kan een SSD stuk gaan of slijtage bevatten na vijf of zes jaar waardoor een machine traag zal worden maar dat heb je met elke computer. Een 2008 of 2009 machine waar mensen nu soms nog op werken hebben vast ook wel eens een nieuwe opslagmedium gekregen.

 

Het is echt niet zo dat er in 2021 consumenten Mac computers te koop zullen zijn met standaard 16GB RAM. Als dat wel het geval is dan heeft Apple een extreem groot probleem qua geheugen management.

 

Doe jezelf een plezier en koop meteen de juiste computer. Ik heb mij ooit totaal verkocht met een Mac mini 2014, daar heb ik toen 16GB in laten zetten ( 240,- extra ) terwijl ik het extra geheugen nog nooit nodig heb gehad. Het zit gewoon voor spek en bonen in mijn computer want hier op de afbeelding staat mijn MacBook Pro 2017 instap met 128GB SSD en 8GB RAM en daar kan ik ook alles meer dan fatsoenlijk op doen.[ad_2]

- Advertentie -