#3 Hoe vang je de juiste doelgroep in het woud van versnippering?

[ad_1]

In aanloop naar 2019 delen we alvast interessante media- en consumententrends die zichtbaar zijn in de markt. Vandaag is het de beurt aan trend #3. Houd de website in de gaten voor meer trends en frisse inzichten voor het nieuwe jaar.

Al kijkend naar een serie van Netflix die je via Chromecast naar je TV schiet, check je nog even Instagram op je mobiel, terwijl je met de laptop op schoot het laatste nieuws leest… Herkenbaar? Dagelijkse praktijk voor velen. Er is steeds meer content beschikbaar, via steeds meer devices. Hierdoor versnippert de aandacht over diverse mediumtypen en wordt het steeds moeilijker om hier op te vallen als adverteerder. In principe is dit niets nieuws, maar hoe ga je hier nu mee om als adverteerder?

- Advertentie -

Wij zien dat merken die zich focussen op één enkel mediumtype verdwaald raken in het woud van versnippering. Zij staren zich bijvoorbeeld blind op een online only strategie die zich vooral richt op korte termijn sales. Om op te vallen bij de juiste doelgroep, relevantie te creëren en aan je merk te bouwen heb je juist meerdere mediumtypen nodig.

Als we kijken naar een trend die al een tijdje gaande is, dan zou je volgens het gedachtegoed van Byron Sharp je volledig moeten richten op bereik en niet op getargette salescampagnes. Wij zien het liever iets genuanceerder.[ad_2]

- Advertentie -