Video: de nieuwe Philips OLED984 en OLED934 oled tv’s uitgelicht

[ad_1]

Afgelopen week introduceerde Philips tijdens IFA 2019 twee nieuwe televisies. Het bedrijf komt met de OLED984 en de OLED934. Beiden oled-televisies zijn voorzien van het zelfde, volledig uitgeruste, beeldscherm maar komen met een verschillend audiosysteem en bijbehorend design. Wij waren aanwezig op IFA en vertellen je alles over de belangrijkste features en functies van beide modellen in onderstaande video’s.

Philips OLED934

De Philips OLED934 is het ‘kleine’ broertje van de OLED984. Beide toestellen beschikken echter over exact hetzelfde oled-paneel, met onder meer de 4K-resolutie, volledige HDR-ondersteuning (HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision), Android TV en natuurlijk de derde generatie P5 Picture Processor. Ambilight is ook aanwezig; aan drie zijden van het scherm. Aan de beeldkwaliteit is niks op te merken; het oled-paneel is volgestopt met de nieuwste standaarden en technieken, en daarmee positioneert deze Philips zich in de bovenste regionen van de markt. Het belangrijkste verschil tussen beide modellen zit hem in het audiosysteem en het design. De OLED934 komt met een kleine, metalen standaard waarin een soundbar verwerkt zit. Deze sounbar is door Bowers & Wilkins ontwikkeld maar komt met een andere configuratie dan de OLED984.

- Advertentie -

De soundbar is voorzien van vier 30mm mid-range drivers, twee ontkoppelde 10mm titanium tweeters en een 80m woofer in het midden. In tegenstelling tot de OLED984 is de soundbar van OLED934 voorzien van upfiring speakers. Dat wil zeggen dat twee 50mm drivers in de soundbar schuin naar boven wijzen en audio via het plafond naar de luisteraar sturen. Het is volgens Philips dan ook een 2.1.2-kanaals audiosysteem. Met name bij Dolby Atmos-content moet dit voor een indrukwekkende audio-ervaring zorgen. Daarnaast kan de soundbar middels de Film-modus standaard (non-Atmos) content upmixen en hierdoor middels de upfiring speakers een breder en dieper geluidsveld neerzetten. De OLED934 hebben we kort kunnen beluisteren en dit model wist ons net als zijn duurdere broer te verbazen. Uit de compacte soundbar komt een breed geluidsveld en het Atmos-effect weet aardig te overtuigen, mits je ruimte het toelaat. Geluidseffecten komen dieper de kamer in en zorgen voor een ervaring die we bijna wel als onderdompelend kunnen omschrijven, al is het natuurlijk nooit hetzelfde als fysieke speakers aan het plafond of achterin de kamer. Ook de afwerking van dit model gooit hoge ogen, met name door het gebruik van glas, metaal en de Kvadrat-speakerstof.

De OLED934 komt in een 55-inch en een 65-inch variant op de markt. Beide modellen zijn vanaf deze maand te koop voor een prijs van respectievelijk 2.499 euro en 3.499 euro.

Philips OLED984

De Philips OLED984 is het topmodel voor 2019-2020. Deze televisie is voorzien van een 65-inch oled-scherm dat uitgerust is met dezelfde eigenschappen als het paneel van de OLED934, waaronder de 4K-resolutie, volledige HDR-ondersteuning, Android TV en de P5 Picture Processor. Ambilight is op dit model aan vier zijden aanwezig, dus ook aan de onderzijde. Het unieke aan deze tv is de stijlvolle voet, waarin een soundbar verwerkt zit. Deze soundbar wordt dit jaar wederom gemaakt door Bowers & Wilkins en staat in het teken van een hifi-audiokwaliteit. Dit wordt gerealiseerd door onder meer drie losse modules in de soundbar te plaatsen, waarin in elk een driver verwerkt zit. Zo wordt het linker, het midden en het rechter kanaal gescheiden en kunnen de grote drivers nauwkeurig en hard worden aangestuurd.

Boven de soundbar is een tweeter te zien, verwerkt in de standaard. Het loskoppelen van de tweeter heeft als belangrijkste voordeel dat kastdiffractie tot het verleden behoort en hoge tonen zoner interferentie weergegeven kunnen worden. We hebben op de beursvloer kort maar aandachtig naar de OLED984 kunnen luisteren en waren zeer onder de indruk van de audiokwaliteit. Nee, het is geen surroundgeluid maar de soundbar biedt wel een krachtig, kraakhelder en gedetailleerd geluidsbeeld. Je zou bijna denken dat er een hifi-systeem naast staat. Daarnaast valt op dat de televisie een zeer strakke en premium afwerking meegekregen heeft, wat we van een topmodel in deze prijsklasse natuurlijk wel mogen verwachten. We hebben de televisie inmiddels ook al in ons testlab gehad waardoor we je alles kunnen vertellen over zowel de pluspunten als de minpunten. Lees hiervoor de volledige Philips OLED984 review.

De Philips OLED984 komt in een 65-inch variant op de markt en moet vanaf oktober te koop zijn voor een prijs van 4.999 euro.

Bekijk

Bekijk

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

Bekijk

Bekijk

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

FWD op YouTube

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hier vind je al onze video’s waarin we je de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends laten zien.

[ad_2]

- Advertentie -