PureAudioProject presenteert Classic15 kastloze speaker

[ad_1]

PureAudioProject heeft een nieuw ‘open baffle’ ofwel kastloze speaker uitgebracht. De Classic15 is volgens de fabrikant ‘ready-out-of-the-box’.

Kastloze speakers (in goed Engels open baffle geheten) behoren tot de meer bijzondere luidsprekers in hifi-land. Het is dan ook een speciale tak van sport die gedegen kennis van een ontwerper vergt. De voordelen van een kastloze speaker zijn – natuurlijk – het ontbreken van de kastinvloed; enige vorm van correctie of aanpassing daarvoor is dan ook niet nodig. Nadelen zijn er ook. Lage tonen zijn moeilijker te reproduceren, dus het moet allemaal verdraaid goed uitgeknobbeld zijn om een iel klinkend geheel te voorkomen. Veelal zijn open baffle-speakers redelijk uit de kluiten gewassen, en relatief weinig merken wagen zich eraan. Degene die dit soort speakers wel uitbrengen zijn meestal specialisten in het vakgebied, zoals PureAudioProject. Zij brachten de gloednieuwe Classic 15 uit.

- Advertentie -

Versie met Voxativ AC-PiFe

De Classic15 van PureAudioProject is direct herkenbaar als open baffle-speaker. Flink uit de kluiten gewassen, maar tegelijkertijd heerlijk plat. Want ja, die kast ontbreekt dus. De gevoeligheid van de nieuweling bedraagt 96dB. Dat maakt de Classic15 volgens de fabrikant bij uitstek geschikt voor high-end solid state, klasse A en laagvermogens buizenversterkers. Alles dus, zo ongeveer. De kastloze Classic15 is leverbaar vanaf oktober dit jaar, momenteel kunt u om vooruitbestellen met een korting. De actieprijs bedraagt €6990, dat scheelt zo’n €1000 op de uiteindelijke prijs. Ook is er de uitvoering met Voxativ AC-PiFe, deze kost €8990 als vooruitbestelling.

[ad_2]

- Advertentie -