Krijgt de NVIDIA SHIELD ondersteuning voor Stadia?

[ad_1]

De NVIDIA SHIELD is een Android TV-box die naar voren zou worden geschoven als premium spelconsole voor Googles Stadia. Wat is hier van waar?

De NVIDIA SHIELD staat bekend onder meerdere noemers, gameconsole, mediaspeler, open-platform media streamer en Android TV-settopbox. Het apparaat draait op Android TV, een aangepaste versie van Android voor televisies en set-top-boxen. In 2015 werd de eerste generatie gelanceerd en in 2017 volgde de vernieuwde variant.

- Advertentie -

Vorige maand introduceerde de fabrikant de nieuwste Android TV-box aan, de NVIDIA Shield TV Pro (219,99 euro). Als extraatje werd er ook nog een NVIDIA SHIELD TV (159,99 euro) aangekondigd. Dit is een een cilindervormige streamingstick die qua functionaliteit veel wegheeft van de Chromecast.

NVIDIA SHIELD en NVIDIA SHIELD Pro

NVIDIA SHIELD en NVIDIA SHIELD Pro

De NVIDIA SHIELD heeft een ingebouwde Chromecast waarmee het mogelijk is om via je Android-telefoon de streams en video’s uit de verschillende apps via de Shield TV op je televisie weer te geven. Je zou dus denken dat Stadia, dat onder andere werkt met de Chromecast Ultra, geschikt zou zijn voor de SHIELD.

Aan de andere kant wil Stadia het gebruik van een console of mediastreamer overbodig maken. Waarom zou je dit soort apparaten dan toch ondersteuning bieden? Er gaan in ieder geval veel stemmen op om de NVIDIA SHIELD, dat over Android TV en een ingebouwde Chromecast beschikt, geschikt te maken voor Stadia. Wij vroegen het aan NVIDIA.

Gesprek met NVIDIA

De lancering van de twee nieuwe NVIDIA-mediaspelers komt helaas toch niet met de verwachte Google Stadia premium-ervaring. PlayStadia heeft een gesprek gehad met Boris Böhles, PR Manager bij NVIDIA, en hem gevraagd of Stadia-ondersteuning naar de SHIELD komt. Böhles gaf aan dat NVIDIA daarvoor open staat omdat het bedrijf verschillende doelgroepen wil bedienen maar dat hij er verder geen commentaar op kan geven.

Andere websites stelden dezelfde vraag aan NVIDIA en hieruit kwam naar voren dat Google verantwoordelijk was voor de mogelijkheid om Stadia-games te streamen naar de SHIELD.

NVIDIA SHIELD Pro

NVIDIA SHIELD Pro

Concurrentie

Natuurlijk heeft NVIDIA zijn eigen gamestreamingdienst GeForce NOW en dit platform concurreert met Stadia. Toch zou GeForce NOW goed kunnen bestaan naast Stadia. NVIDIA zou namelijk de gamer de keuze kunnen geven om via de SHIELD één van beide diensten te selecteren.

Voor nu is het dus afwachten of en wanneer NVIDIA (of Google) zijn apparaten uitrust met Stadia-ondersteuning. Er gaan in ieder geval geruchten dat Android TV volgend jaar, met de Android 11-update, ondersteuning zal krijgen voor Stadia. Voor nu kun je Stadia-games streamen naar je Pixel-telefoon, de Chrome-browser of smart tv.

Zou jij de Stadia-ondersteuning graag op je SHIELD zien of gebruik je de Chromecast Ultra hiervoor? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. Je kan je mening over Stadia ook delen in onze Facebook-groep. Join ons via deze link!

[ad_2]

- Advertentie -