KEF KF92 subwoofer met twee drivers en force cancellation

[ad_1]

De Britse luidsprekerbouwer KEF introduceert de KF92, een nieuwe subwoofer die de verschillende bas tonen exact weergeeft zoals het is opgenomen. Het ontwerp is gebaseerd op de KEF Kube-serie, waarbij de KF92 over een enorm vermogen beschikt in combinatie met een dubbele driver en een force cancelling configuratie voor meer diepte, dynamiek en detail. Vanaf november is de KEF KF 92 leverbaar.

KEF KF92 subwoofer

- Advertentie -

Gebruikmakend van het ontwerp van de basdriver uit de KEF R-serie, heeft de KF92 een tweetal zeer krachtige woofers met een 9-inch hybride aluminium/papier conus met een geventileerde spreekspoel, hetgeen resulteert in een lineair geluid zonder vervorming, zodat ieder detail weergegeven wordt, ongeacht het volume. Een weergave van 11 Hz en lager wordt bereikt met souplesse en dynamiek, waardoor het geluid zelfs de grootste luisterruimte kan vullen.

Force cancelling configuratie zorgt voor een geluidsdruk van 110 dB, waarbij reactiekrachten worden opgeheven. Dit levert een enorm volume voor het compacte ontwerp, terwijl de hoge kwaliteit van 1.000 Watt klasse D-versterking een meer gedetailleerde weergave biedt, waardoor het geluid aansluit op dat in een studio.

Door het gebruik van KEF’s veelgeprezen Music Integrity Engine (MIE), inclusief intelligente basextensie (iBX), wordt de relatie tussen de versterker, drivers en behuizing van de subwoofer optimaal. De MIE-suite van DSP-algoritmen biedt een optimale setting middels vijf standen van de schakelaar. Samen met de heatsink-technologie, geïnspireerd op de iconische LSX en LS50 Wireless, zorgt de slanke behuizing ervoor dat de hoogwaardige elektronica in alle situaties optimaal presteert.

KEF creëert groots geluid uit elegant compacte luidsprekers en loopt naar eigen zeggen sinds 1961 voorop met het leveren van geavanceerde akoestische prestaties van elegante ontwerpen. De subwoofer is veelzijdig en kan worden gekoppeld aan een reeks luidsprekers uit de LS50W, R-serie of hoger dankzij adaptieve SmartConnect-technologie, terwijl de eenvoudig te gebruiken LFE-modus een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt. KF92 is compact, krachtig en aanpasbaar en past in elke omgeving, aldus de fabrikant.

KEF KF92: technische specificaties

Design: Force cancellation
Driver units: 2 x 9 inch drivers
Frequency response: 11 Hz – 200 Hz
iBX Intelligent Bass Extension
Max output: 110 dB
Amplifier type: Built-in Class D
Amplifier power: 1.000 Watt RMS (2 x 500 Watt RMS)
Variable low pass filter: 40 Hz – 140 Hz, LFE
Input: RCA phono sockets. Speaker level inputs
Power requirements: 100 – 240 Volt, 50/60 Hz
Power consumption: 1.000 Watt
Afmetingen inclusief voetjes(H x B x D): 352,5 x 330 x 360,5 millimeter
Gewicht: 20 kilogram

KEF KF92 prijs en leveringsinformatie

De nieuwe KF92 van KEF is beschikbaar vanaf november voor een adviesprijs van 2.199 euro.

[ad_2]

- Advertentie -