Gedurfde Ikea’s ‘BAD AD ad’: commercials zijn irritant

[ad_1]

Ikea_BADADad18

Het is wat gewaagd, maar Ikea maakt wel vaker spotjes die op het randje zijn. Nu komt het met een commercial waarin het benadrukt hoe irritant commercials zijn. De reclamespot ‘BAD AD ad’ van Akestam Holst is onderdeel van de serie ‘Where life happens’ en wordt onder andere uitgezonden op de Zweedse tv-zenders.

 
In deze nieuwste commercial zien we een stel samen met kind en hond lekker onderuit op de bank voor de tv zitten. Ze gaan helemaal op in een tv-programma, totdat dat opeens onderbroken wordt door een commercialbreak met irritante muziek en reclameboodschappen. Ze doen wat veel mensen doen als de reclame begint: ze staan op of richten hun aandacht op iets anders, zoals een tablet of smartphone. De moeder zegt zelfs letterlijk dat ze zo’n hekel heeft aan commercials. Vader vindt het allemaal ‘bagger’. Vervolgens start in deze Ikea-commercial een Ikea-commercial, waar niemand van het gezin aandacht aan besteedt.

- Advertentie -

Het spotje is verrassend en goed uitgevoerd door Martin Werner van Bacon. In Zweden zie je ‘m niet alleen op tv, maar ook in de bioscoop en online. Je leest er meer over op Ad Age’s Creativity Online.

[ad_2]

- Advertentie -