Ecopixels bluetooth speaker Eye is gemaakt van gerecycled plastic

[ad_1]

Het Italiaanse bedrijf Ecopixel is gespecialiseerd in de verwerking van kunststofafval tot nieuwe materialen. Het bedrijf heeft onlangs de Eye aangekondigd, een bolvormige bluetooth-luidspreker die is gemaakt van gerecyclede kunststof. De bolvormige behuizing is volgens het bedrijf de beste vorm voor een luidsprekerbehuizing. De Eye is een coaxiaal tweeweg systeem en speelt mono via bluetooth. Als gebruik wordt gemaakt van een signaalkabel kunnen twee Eye’s in stereo worden opgesteld.

Ecopixel Eye: met oog voor design en voor de leefomgeving

- Advertentie -

Ecopixel is een Italiaans bedrijf dat bekend staat om de ontwikkeling van gerecycleerde kunststof materialen die worden gebruikt op het gebied van design interieur en architectuur. In hun voortdurende onderzoek naar nieuwe materialen uit kunststofafval, heeft Ecopixel onlangs een nieuwe reeks materialen ontwikkeld op basis van een concept met meerdere lagen. Multi-layers, “Materialen met meerdere lagen,” geven de mogelijkheid een enkel materiaal te maken dat in verschillende lagen wordt opgebouwd. Verschillende lagen met verschillende dichtheden of zelfs verschillende structurele kwaliteiten kunnen worden gecombineerd. Dankzij de vele mogelijkheden was het mogelijk om een geluidsabsorberend materiaal te maken van één en hetzelfde materiaal, daarom ook een ecologisch circulair materiaal. Dankzij een zachtere, ruw gevormde binnenlaag en een hogere dichtheid “stijvere” buitenlaag, heeft dit nieuwe materiaal een hoog geluidsabsorberend vermogen.

Het nieuwe “audio”-materiaal van Ecopixel bleek ideaal te zijn voor luidsprekerbehuizingen, vooral ook omdat Ecopixel in elk ontwerp kan worden gevormd, vaak inclusief alle details die nodig zijn om aan alle akoestische verzoeken te voldoen. Samen met geluidstechnicus Joseph Szall, Italiaans / Hongaarse specialist, werd het Ecopixel audio-materiaal getest op luidsprekerbehuizingen, resulterend in een echt interessant onderzoek dat leidde tot een project met sferische luidsprekers dat werd getoond in Gallery Rosanna Orlandi tijdens het internationale designevenement in april 2019 tijdens Salone del Mobile van Milano. Het project werd vervolgens getoond tijdens de designweek in Londen in september en is nu in volle ontwikkeling om een high-end luidspreker te worden onder de vleugels van Joseph’s Capriccio Continuo Sound Company.

Ecopixel Eye D30-1: bluetooth-luidspreker

Het project leidde tot een interessante geventileerde bluetooth-luidspreker die zijn plaats vindt tussen de hoogwaardige draadloze luidsprekersystemen die geluid van topkwaliteit bieden in een stijlvol, gemiddeld geprijsd, kwalitatief hoogwaardig luidsprekersysteem voor thuis. In deze eerste editie kiest Ecopixel voor een eenvoudig bluetooth-systeem om zonder verdere poespas van muziek van hoge kwaliteit te kunnen genieten.

Ecopixel Eye D30-1: driver en verdere techniek

De behuizing van de Eye heeft een diameter van 30 centimeter. Gebruikmakend van een ultramoderne, Italiaanse coaxiale luidspreker driver van de nieuwste generatie, met een neodymium 1,5 inch behandelde zijden dome-tweeter en een 5,5 inch rubberen surround dubbele asymmetrische gedempte conuswoofer (DAR), wordt een vlakke frequentie respons gerealiseerd van 60 Hz tot ruim 20 kHz bij 91dB (+/- 2dB, 91 dB/W/m). De ongelooflijk zuivere basweergave werd verkregen dankzij de Ecopixel materiaalbehuizing die zonder andere extra geluidsabsorberende interne materialen de elektrische invoer vertaalt in een warm maar stevig en vooral schoon basgeluid. De geventileerde pijp is van binnen “bekleed” met een tweede interne pijp die resulteert in een zuivere basrespons. Het speciaal ontwikkelde crossoverfilter scheidt de woofer van de tweeter op 3.500 Hz (6 / 12dB). De bolvormigee behuizing, al decennia bekend als de perfecte vorm voor luidsprekersystemen, voorzien van een symmetrisch geplaatste basreflex aan de achterzijde. Een klasse D versterker van 30 Watt zorgt voor aandrijving van de driver.

Ecopixel Eye D30-1: ruimtelijk monogeluid

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth versie 4.0. De Eye heeft geen batterij en moet tijdens het spelen worden aangesloten op het net. Eye is naar eigen zeggen ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste geluidsverwachtingen van de luisteraar die bluetooth-apparaten rechtstreeks op de eenvoudigste manier wil verbinden.

Afgezien van een aan/uit-schakelaar, komt alle bediening van het bluetooth-apparaat. Eye wordt geleverd met een antivibrerende cirkelvormige (onzichtbare) vloerstandaard die vrije positionering in alle richtingen mogelijk maakt. Eye kan op de vloer worden geplaatst, enigszins naar boven gericht of op meubels worden geplaatst. Het wordt aanbevolen om op afstand van de luisteraar te worden geplaatst. Optioneel is een verhoogde vloerstandaard met een as van 100 cm beschikbaar. In de specificaties staat dat een stereo-opstelling mogelijk is als van een bedrade verbinding gebruik wordt gemaakt.

Ecopixel Eye D30-1: prijs en leveringsinformatie.

De Ecopixel Eye kost 492 euro per stuk. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Ecopixel.

[ad_2]

- Advertentie -