IKEA opent grote en ‘groene’ winkel in Londen

[ad_1]

IKEA heeft in Londen zijn meest duurzame winkel geopend van het land. Het nieuwe pand in Greenwich is voorzien van een aantal duurzame technologieën, dat past bij de nieuwe strategie van het woonwarenhuis.

De IKEA-winkel van ruim 32.000 vierkante meter maakt gebruik van gerecyclede materialen en is voorzien van zonnepanelen en regenwateropvang. Het pand is gevestigd in het Millennium Way Retail Park in de Britse hoofdstad. 

- Advertentie -

Oude bekenden als kinderopvang Småland en het restaurant met de vertrouwde Zweedse balletjes, zijn in IKEA Greenwich terug te vinden. Nieuw in de winkel is de komst van ‘learning lab’. In dit duurzame laboratorium geven medewerkers workshops aan klanten over bijvoorbeeld het recyclen of repareren van oud meubilair. Ook is het pand voorzien van een dakterras met bijbehorend rustpaviljoen, waar IKEA mogelijk yoga- en meditatielessen gaat aanbieden aan omwonenden. 

Het is voor het eerst in veertien jaar dat IKEA weer een groot warenhuis in Londen opent. In oktober vorig jaar opende de meubelgigant de eerste stadswinkelvestiging de Britse hoofdstad, die veel kleiner is dan de gebruikelijke IKEA.

Bekijk op RetailTrends foto’s van de nieuwe winkel van IKEA in Londen.[ad_2]

- Advertentie -