Nieuwe trend bij Nederlandse topclubs: ‘Naar mijn idee heeft Ajax die trend gezet’

[ad_1]

De topclubs in Nederland slagen er steeds vaker in om sleutelspelers langer aan zich te binden door hun contract te verlengen. Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen heeft Ajax in Nederland een trend ingezet.

- Advertentie -

De Amsterdammers wisten┬ádeze zomer Hakim Ziyech en David Neres langer vast te leggen, terwijl PSV verlengde met Steven Bergwijn. “Naar mijn idee heeft Ajax die trend gezet”, aldus Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. “Zij begonnen althans met het openbreken van contracten en het spectaculair verhogen van salarissen. Dat is op zich niet nieuw, ik heb zelf ook wel eens dat soort deals gemaakt, maar het klopt dat je het nu vaker ziet dan voorheen.”

Volgens Jansen verwachten beide partijen niet dat een speler daadwerkelijk zijn contract helemaal uit zal dienen. “Beide partijen kopen als het ware tijd”, vertelt hij. “De club om een geschikte opvolger te vinden. De speler zelf om straks een goede club te vinden. De speler en zijn zaakwaarnemer worden er sowieso beter van.”

Toch vertelt Jansen dat er ook voor clubs een risico aan zit. “Het risico voor een club is altijd dat een speler geblesseerd raakt, of in een vormcrisis belandt. In dat soort gevallen zit de club opgescheept met een torenhoog, meerjarig salaris. Dat is allemaal onderdeel van het spel. Iedereen ruilt als het ware elkaars voordeeltjes uit, met een dergelijke deal als uitkomst. Zolang het publiek daardoor langer kan genieten van goede spelers, lijkt me daar weinig mis mee.”



[ad_2]

- Advertentie -