Zwarte keuken: waarom iedereen het moet overwegen

[ad_1]

Waar het ooit ging over een tijdloze witte keuken zijn nu de rollen omgedraaid. De zwarte keuken heeft zijn entree gemaakt. Zet alle nadelen die je erover hoort opzij en verbreed je horizon. Een zwarte keuken is namelijk een echte eyecatcher binnen jouw interieur en een zekere must om aan te schaffen als je keuken aan vernieuwing toe is.

Iedere man moet een zwarte keuken overwegen

Een keuken is een dure aankoop en je wil ervoor zorgen dat ‘ie jarenlang meegaat. Ga je volledig met de trends mee dan zul je waarschijnlijk om de twee jaar een nieuwe keuken moeten. Niet slim dus. Een zwarte keuken is niet alleen mannenlijk en stijlvol. Het brengt ook nog eens voordelen met zich mee.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant
zwarte keuken
Foto: armin djuhic

Een zwarte keuken is tijdloos

Wanneer je het over een standaard neutrale keuken hebt, denken veel mannen snel aan de kleur wit. Logisch want wit is een kleur dat rust uitstraalt en voor de hand ligt. Toch is de kleur zwart net zo tijdloos als de kleur wit. Doordat zwart een neutrale kleur is past het binnen ieder interieur, is het niet trendgevoelig of tijdsgebonden. Dan pas het volgens ons in het rijtje tijdloos.

Making combi’s

Een zwarte keuken is easy om te stijlen. Het past bij iedere andere kleur en het is ook makkelijk te combineren met hout of een ander materiaal. Zwart geeft van zichzelf een moderne en industriële uitstraling. De kleur waarmee je het combineert breekt de statigheid. Daardoor wordt het juist wat meer speels en toegankelijk.

De kleur heeft van zichzelf verschillende tinten en vormen. Zo kun je voor een matzwarte keuken kiezen als je een industriële look wil en voor hoogglans gaan als de stijl classic is.

Overtuigd?

Een zwarte keuken straalt een bepaalde allure uit. Het is mannelijk en geeft je interieur nét die upgrade die je voor ogen had. Met zo’n keuken maak je van een gewoon appartement een loft. Zet een paar klassieke flessen whiskey in je keuken en je bent helemaal in stijl.

Hoe zit het met onderhoud? Van een zwarte keuken met hoogglans afwerking is bekend dat je hier snel vingerafdrukken en krassen op ziet. Ga je voor een matzwarte keuken dan heb je geluk en is dit wat minder. Natuurlijk is dit niet helemaal gegarandeerd. In ieder geval scheelt het je wat schoonmaken of een zeurende vriendin. Om je te inspireren en over de streep te trekken zochten we een aantal pareltjes op. We horen het wel als je ‘m hebt ingebouwd.[ad_2]

- Advertentie -