1000 opgeknapte laptops beschikbaar voor ouderen en minima

[ad_1]

De gemeente stelt 1000 opgeknapte laptops beschikbaar voor ouderen en minima. Ook worden er internetverbindingen geregeld. 

Eerder werden er al computers beschikbaar gesteld aan kinderen die thuis niet de juiste middelen hebben om onderwijs op afstand te krijgen. Nu komen eenzame ouderen en statushouders met een laag inkomen ook in aanmerking voor een laptop. 

- Advertentie -

Zij dreigen volgens het college anders door het coronavirus ‘de verbinding met de stad en met de wereld om hen heen kwijt dreigen te raken’, laat het college weten.

‘Uitsluiting voorkomen’

‘Juist nu we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven, wordt zichtbaar dat niet iedereen toegang heeft tot internet’, aldus wethouder Meliani (Digitale Stad). ‘Met dit plan proberen we uitsluiting van deze mensen te voorkomen.’

Het gaat om gerecyclede laptops, die zijn schoongemaakt en waar nodig opgeknapt. ‘Veel bedrijven en instellingen hebben laptops of andere apparaten liggen die ze niet meer gebruiken, simpelweg omdat er nieuwere modellen op de markt zijn gebracht’, verklaart wethouder Van Doorninck (Duurzaamheid). ‘En dat terwijl deze apparaten na een grondige opknapbeurt nog uitstekend functioneren.’ 

[ad_2]

- Advertentie -