‘Winkelverkopen bijna tien procent hoger in juni’

[ad_1]

De detailhandel heeft in juni bijna tien procent meer omgezet dan in diezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het CBS. Het gaat om de grootste groei sinds 2015.

De winkelverkopen stegen om precies te zijn met 9,8 procent. Het verkoopvolume lag 7,2 procent hoger. De non-foodsector realiseerde een omzetgroei van 8,5 procent. Wel zorgden de maatregelen tegen het coronavirus voor een wisselend beeld binnen die sector. Zo deden met name meubelwinkels, winkels in consumentenelektronica en witgoed en winkels in recreatieartikelen goede zaken. Ook groeide de omzet van doe-het-zelfwinkels en keuken- en vloerenverkopers met dubbele cijfers, voor de vijfde maand op rij. 

- Advertentie -

Kleding- en schoenenwinkels daarentegen leden forse verliezen. Wel was de omzetdaling in juni een stuk kleiner dan in de drie maanden daarvoor. Zo bedroeg de daling van kledingwinkels in mei nog -23,7 procent en in juni ‘nog maar’ -6,9 procent. 

Winkels in de foodsector zetten in juni gemiddeld 6,5 procent meer om ten opzichte van een jaar eerder. Het verkoopvolume groeide met 3 procent. Supermarkten zetten 6,6 procent meer om, speciaalzaken 5,4 procent. 

De totale online omzet was in juni ruim 45 procent hoger dan in juni 2019; de op twee na sterkste omzetstijging sinds de publicatie van de internetverkopen in januari 2014. Alleen in april en mei van dit jaar was de stijging nog hoger.[ad_2]

- Advertentie -