Solliciteer op de job van: SEO Consultant

[ad_1]

Wil jij minder klanturen en meer werken aan innovatieve SEO processen en methodes? Bij ISM eCompany heb jij het beste van een consultancy en ‘inhouse’ rol: een kijkje in de keuken bij meerdere bedrijven EN tijd voor het maken van een inhoudelijke verdiepingsslag! Wat wil je nog meer?

Het online marketing team van ISM eCompany groeit hard! Het SEO team levert hier een grote bijdrage aan en is op zoek naar een ervaren SEO consultant. Naast de rol als consultant, neem je bij ons ook de rol aan als ‘strateeg’. Dit houdt in dat je aan de slag gaat als volwaardig SEO-sparringpartner voor de grootste retailers van Nederland én je de strategie uitstippelt voor het SEO team van ISM.

- Advertentie -

Met een duidelijke focus op e-commerce SEO en een portfolio gevuld met ambitieuze klanten kom je terecht in een dynamische werkomgeving met ruimte voor veel eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Interessant? Lees dan snel verder!

Jouw missie: de webshops van onze klanten op #1
Hoe je dat doet? Door op vier pijlers in te zetten binnen SEO: Content, Linkbuilding, Techniek en UX. Het SEO-team bestaat uit alleskunners, maar onderling zijn we verantwoordelijk voor verschillende specialismes. Zo zal je al snel opvallen dat je ene collega een expert is op het gebied van linkbuilding, terwijl een ander glinsterende oogjes krijgt van bijvoorbeeld content of techniek. Je krijgt jouw eigen klanten en verantwoordelijkheden maar je hebt een stevig team om op terug te vallen en van te leren. We are in this together! Wat je concreet gaat doen? Dat lees je hieronder:

 • Je bent verantwoordelijk voor de vernieuwing en innovatie in ons SEO team.
 • Per klant stippel jij de strategie uit en help je mee met de uitvoering, van strategie tot operatie ben jij betrokken.
 • Primair aanspreekpunt en een adviserende rol voor onze klanten met betrekking tot SEO;
 • Rapporteren, analyseren en optimaliseren van de resultaten;
 • Bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van SEO;
 • Verzorgen van SEO-trainingen bij onze klanten;
 • Actieve samenwerking met copywriters en externe websites (o.a. bloggers)

Waar we het allemaal voor doen: het hogere doel
Onze ambitie is het beste e-commerce SEO-team te worden. Misschien zijn we dat al? Dán willen we het blijven! Door de focus op e-commerce blijven we vooroplopen bij nieuwe ontwikkelingen. We werken alleen in de retail sector, dus onze focus is puur gericht op webshops. Je zult dus niet werken voor een energiemaatschappij, een groot advocatenkantoor of een stoffige verzekeringsmaatschappij. Ook werken we niet voor MKB. Het SEO-team levert voor meer dan 50 klanten, waaronder grote e-commerce spelers zoals Primera, Intersport, Lucardi en Mobiel.nl. Tussendoor werken we aan gave projecten die we samen bedenken.

Hoe investeren wij in jouw persoonlijke ontwikkeling?
Als consultancy bureau zijn onze mensen ons grootste kapitaal. Dat betekent dat wij veel tijd en aandacht geven aan de ontwikkeling van onze consultants! Bij binnenkomst wordt jij direct gekoppeld aan een Personal Development Coach (PDC) en een Business Coach (BC) met wie jij plannen opstelt voor jouw ontwikkeling.
Wij investeren in jouw ontwikkeling op meerdere manieren:

Professionele ontwikkeling
Met jouw Business Coach bekijk je welke vaardigheden jij binnen jouw vakgebied wilt of moet opdoen. Dit kan bijvoorbeeld door een specifieke training te volgen, gekoppeld te worden aan een van onze Senior consultants, events te bezoeken of bepaalde inhoudelijke klanten of opdrachten op te pakken.

Consultancy ontwikkeling
Elke consultant doet een assessment om te kijken op welk gebied als consultant jij (verder) wilt of moet ontwikkelen. Denk hierbij aan communicatieve, commerciele, advies of presentatie vaardigheden. Samen met je Personal Development Coach stel jij een persoonlijk ontwikkelplan op.

Persoonlijke ontwikkeling
Ons HR team organiseert maandelijks interessante, generieke workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben we trainingen op het gebied van mindfullness, focus (door Mark Tigchelaar), body language, ondernemerschap, yoga en nog veel meer!

Career coaching
Toe aan de volgende stap in je carriere, maar je weet niet wat of hoe? Onze interne career coach gaat met je aan de slag om jouw passies opnieuw te ontdekken en om samen een carriere pad uit te stippelen!

En als je wilt doorgroeien.. Hoe werkt dat?
Een van de meest gestelde vragen is – hoe groei je door als consultant binnen ISM eCompany? Dat kan op meerdere manieren! Naast jouw rol als consultant wordt je bijvoorbeeld ook:

Personal Development Coach: Je begeleidt jouw collega’s in hun persoonlijke ontwikkeling.
Business Coach: Je begeleidt jouw collega’s in hun inhoudelijke, professionele ontwikkeling.
Team Lead: Jij bent het eerste aanspreekpunt voor jouw collega’s en voor het Management Team binnen jouw specialisatie.
Strateeg: Jij focust je op innovatie en strategie. Je denkt mee over onze propositie naar de klant en zorgt ervoor dat jouw team altijd voorloopt op de trends.

Wat jij van ons kan verwachten:
Samenwerken met een ambitieus en gepassioneerd team van specialisten waar je sterke sparringpartners aan hebt. Verder bieden wij:

 • Een mooi portfolio van klanten, wij werken samen met o.a.: Lucardi, Primera, Mobiel.nl.
 • Periodiek organiseren we ‘Optimize Strategy’. Tijdens deze sessie spar je met andere strategen over trends en innovatie in de markt. Zo bouw je samen aan oplossingen voor onze klanten die over meerdere online marketing kanalen worden toegepast. Zo help je jouw klant en team steeds weer een stapje verder.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Ieder kwartaal staan wij stil bij jouw ontwikkeling, zodat jij persoonlijk en professioneel blijft groeien. Wij werken met doelstellingen en zorgen er samen voor dat jij deze kan behalen.
 • Vrijheid om jouw functie verder uit te bouwen en vorm te geven. Zie jij kansen in de markt? Go for it! Is de mentaliteit. Fun Fact: op deze manier is ooit het Online Marketingteam gestart.
 • Gezellige extra’s: tosti woensdagen, vrijdagmiddagborrels, maandborrels met diner en een tafeltennistafel die dagelijks gebruikt wordt door het Online Marketingteam.
 • Heel veel leren: Als specialisten moeten we altijd vooroplopen, dus we steken veel tijd in jouw ontwikkeling. Daarnaast leer je van:
 • Wijze buren – Het meeste zal je leren van je directe collega’s. We helpen elkaar continu vooruit, kom maar op met al die SEO vragen!
 • Events in het buitenland – Jaarlijkse trips naar SEO-events zoals Brighton SEO (Londen).
 • Trainingen & workshops – Je krijgt een persoonlijk studiebudget om je kennis naar een hoger niveau te tillen.
 • Optimize Friday – Tweewekelijks slaan we op vrijdagmiddag bijtijds onze laptops dicht, pakken we een zak chips en steken we iets op van de presentaties van collega’s uit andere disciplines.

Wat wij van jou verwachten:
De twinkeling in je ogen als je praat over jouw grote passie: SEO! Je komt terecht in het Online Marketingteam, wat inmiddels bestaat uit 30+ Online Marketeers verdeeld over zes disciplines.

Even praktisch heb jij:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Enkele jaren relevante werkervaring in SEO.
 • Analytisch vermogen; dit heb je nodig om de belangrijkste verbeterpunten voor SEO te achterhalen, je deinst niet terug van technische SEO-problemen en grote datasets.
 • Je houdt het hoofd koel terwijl je een aantal verschillende trajecten tegelijk draaiende houdt.
 • Ondernemend: je bent actief bezig met innovatie en strategie van team en klanten.

En hoe nu verder:
Uiteraard kan je meteen doorscrollen naar de ‘Solliciteer’ button en jouw sollicitatie insturen, maar het kan ook zijn dat je nog een aantal vragen hebt. Je kan Henne (Teamlead SEO) bereiken via: 06 – 30 941 141 of e-mail op [email protected].

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

[ad_2]

- Advertentie -