Out now: WINMAG Pro 5.2019

[ad_1]

De vijfde WINMAG Pro van 2019 ligt op de deurmat. De MKB Best Choice Awards vormen de rode draad voor een editie bomvol experts, interviews met marktleiders en achtergronden over vlakken als unified communications, hardware, software, storage, hosting en netwerk. Met trots presenteren wij opnieuw een titel waarmee dienstverleners en IT-beheerders de handvatten toegereikt krijgen waarmee het beste consult te leveren is en MKB-ondernemers op de hoogte zijn van de zakelijke topproducten en -diensten van 2019.

Het onderstaande is slechts een greep uit de verzameling interviews, reviews en achtergronden die in het magazine te vinden zijn. Geïnteresseerd in technologie, actief dienstverlener, IT-beslisser of prosumer? Navigeer naar deze pagina en ontvang WINMAG Pro zesmaal per jaar. Specifieke edities nabestellen? Dat doe je hier.

- Advertentie -

MKB Best Choice Awards 2019

Jaar in jaar uit selecteren we de beste oplossingen op het gebied van hardware, software, storage & hosting, unified communications en het allesomvattende security. Per categorie spreken we bovendien de meest toonaangevende IT-professionals over de betreffende tak van sport. Hierdoor ben je niet alleen op de hoogte van oplossingen, maar bovendien van problemen. Noodzakelijke informatie, zowel voor dienstverleners die op zoek zijn naar uitbreidmogelijkheden als IT-managers die snakken naar een breder begrip.

Trends

De grootste strategische IT-ontwikkelingen vinden achter gesloten deuren plaats. Schrijntjes van dat wat een rode draad vormt voor de grootste tech-bedrijven anno 2019 zien her en der het daglicht, maar in grote lijnen krijgen we nauwelijks tijd kennis te maken met het volledige potentieel dat de trends rondom automatisering , IoT, blockchain en cloudtechnologie teweeg brengen. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Waar je ook werkzaam bent en wat voor werk je ook voert, de onderstaande ontwikkelingen beloven in 2020 te ‘disrupten’ en kansen te creëren.

Terugblik | Microsoft Ignite 2019

Satya Nadella, CEO van Microsoft, opende op 4 november met zijn keynote een bomvolle twee dagen aan nieuws over onder andere Microsoft Azure, Office 365, Dynamics 365 en het gloednieuwe Silica. Wij vlogen de Atlantische Oceaan over om in Orlando aan te schuiven bij Microsoft Ignite 2019. Dit is de summiere van het topje van de ijsberg aan nieuws voor dienstverleners en ontwikkelaars.

Interview | Het allesbepalende prijskaartje van cybersecurity

In de aanloop naar 25 mei 2018 kon niemand om de GDPR/AVG heen. Iedere organisatie leek ermee bezig te zijn en het regende adviezen voor bedrijven om zich voor te bereiden op de invoering van de Europese privacywetgeving. Anderhalf jaar later kunnen we de conclusie trekken dat deze stortvloed aan adviezen en waarschuwingen nog niet alle bedrijven heeft wakker geschud. Wat moet er veranderen om dit wel voor elkaar te krijgen? Axel van Drongelen is General Manager van Egress en daarmee een rotsvaste autoriteit op gebied van internationale cyberrisico’s en – security. Hij vertelt.

Interview | Software-as-a-Service: vallen, opstaan en overwinnen

Het ontwikkelen van een SaaS-dienst: er komt nogal wat bij kijken. Dat ervoer Marcel Leeman, CEO van Textmetrics, als geen ander. Textmetrics levert met zijn diensten de mogelijkheid om de tekstkwaliteit binnen grote organisaties te helpen optimaliseren. Van groots succes is meer dan sprake, want onder de gebruikmakende partijen vallen grote jongens als ING, bol.com en NCOI. Naar aanleiding van een brandende interesse in de uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van een SaaS-dienst, nodigden we Leeman uit om zijn visie te delen. Het verhaal dat daaruit voortkwam, lees je hier.

Interview | 25 jaar informatietechnologie, nog altijd boven water

Dat een bedrijf 25 jaar bestaat is an sich geen nieuws. Pinewood is echter een van de oudste, volledig Nederlandse security-specialisten. Veel specialisten zijn inmiddels overgenomen door buitenlandse partijen of zijn opgegaan in grotere bedrijven die security niet als core-business hebben. We noemen geen namen, maar een blik op de grote telecomjongens biedt tal van referenties. Hans Doornbosch, oprichter en directeur van Pinewood, blikt terug op 25 jaar informatiebeveiliging in Nederland en biedt daarmee een kijkje in de keuken van succesvol IT-leiderschap. ‘Destijds stonden we op beurzen uit te leggen wat een firewall was.’

Interview | Zo sla je een slaatje uit overheidsbudget

Onlangs stelde de EU 8.000 vouchers met elk een waarde van € 15.000,- beschikbaar voor de aankoop en installatie van de hardware die benodigd is voor een Wi-Fi-netwerk op een openbare plaats. De gelukkige ontvangers: Europese gemeenten. Dit initiatief, genaamd WiFi4EU, is topnieuws voor installateurs. De totale honingpot voorhanden bedraagt een indrukwekkende 120 miljoen euro, maar let wel: voordat je halsoverkop een tiental gemeenten platbelt met jouw aanbod, dien je rekening te houden met een aantal haken en ogen.[ad_2]

- Advertentie -