Online redacteur – Zietuwel.nl , Utrecht (De Meern) / Villamedia

[ad_1]

Wij zoeken een nieuwsgierige redacteur die niet bang is om zelf op pad te gaan naar bedrijven en net zo lief dagenlang op kantoor teksten optimaliseert. Zolang het maar gaat over de kansen die online biedt aan ondernemers, kan het op je bordje terechtkomen.

We zoeken iemand die niet bang is om zich te verdiepen in jargon of nieuwe toepassingen. Of het nu gaat om Internet of Things, blockchain of online marktplaatsen: zolang jij de juiste vragen mag stellen krijg jij je artikel wel op papier.

- Advertentie -

Op sommige dagen duik je dus in de nieuwste technologie of trends en op andere dagen interview je ondernemers over het optimaliseren van een (webshop)magazijn, automatisering van de administratie of het opzetten van een grote crowdfundingcampagne.

Je wordt onderdeel van een klein team en zult direct samenwerken met andere redacteuren. Zietuwel.nl is een internetuitgeverij uit Utrecht die niche-nieuws en informatieve artikelen publiceert op een handvol eigen websites, maar met gastartikelen ook regelmatig op andere sites is te vinden.

En soms gaat het zelfs verder. We zijn graag specialist en leren regelmatig bij door te kijken in de keuken van andere bedrijven. De kern van je taken bestaat echter uit het publiceren op de eigen websites.

Je functie bestaat uit:

• Het schrijven van nieuwsartikelen en eventverslagen
Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en bent in staat om in enkele uren na een interview een compleet, creatief en foutloos artikel op te leveren. Dat interview is vaak telefonisch, soms aan de hand van bronnen/persberichten, maar het kan ook zijn dat je zelfstandig op pad gaat naar een bedrijf of evenement.

• Het publiceren van artikelen via WordPress
Je hebt eerder gewerkt met dit CMS, maar je beheerst ook de basisfuncties van Photoshop om relevante afbeeldingen te maken en toe te voegen en beheerst de basis van HTML en CSS om een artikel te kunnen vormgeven. Daarnaast kun je overweg met socialmedia-kanalen en begrijp je hoe een artikel goed online wordt gezet.

• Het schrijven van achtergrondartikelen
We publiceren regelmatig achtergrondartikelen die het nieuws van een grotere periode samenvatten en waarbij eigen opinie, opgedane kennis of de expertise van anderen wordt betrokken. Kennis van SEO is hiervoor een vereiste, al hebben wij een eigen werkwijze en zullen we je hierin dus ook zelf wegwijs maken.

Wat vragen wij?
Het bovenstaande is de reden waarom we de vacature uitzetten, maar we zijn een klein team en de kans is groot dat je af en toe werkzaamheden krijgt die niet direct gerelateerd zijn aan je functie-omschrijving maar wel passen binnen ons bedrijf. We zoeken een flexibel persoon die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken. Verder is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken, klantgericht bent, en bereid bent om onze werkwijze te willen leren kennen.

Interesse?
Meer over ons bedrijf vind je op https://zietuwel.nl. Interesse in deze vacature? Reageer dan, bij voorkeur met CV, voor 19 oktober via [email protected].

[ad_2]

- Advertentie -