Narbutas groeit ook in 2018 met enorme snelheid

[ad_1]

De Litouwse meubelfabrikant Narbutas blijft zich met enorme snelheid ontwikkelen tot een speler van formaat op de internationale kantoormeubelmarkt. De omzet groeide in 2018 met 47% naar zo’n € 75 miljoen euro waarvan 88% door middel van export werd gerealiseerd. Niet alleen de omzet groeide. Ook de winst steeg mee en kwam uit op € 14,7 miljoen voor belastingen (EBITDA) (+37,3%)

(c) Narbutas

Duitsland en Frankrijk sterkste groeimarkten

In 2018 werden Litouwse kantoormeubelen geëxporteerd naar 60 landen. Het grootste deel van de buitenlandse omzet wordt gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk, in Frankrijk en in Litouwen. Volgens Gabriele Vaitonytė, hoofd Marketing bij Narbutas was de groei het sterkst in Duitsland (groei van 109%) en Frankrijk (groei van 76%) alsmede in de Oost-Europese landen, inclusief Kazachstan, Moldavië, Oekraïne, Wit-Rusland, Oezbekistan, Armenië, Georgië.

- Advertentie -

Narbutas USA opgericht

Narbutas heeft een internationaal dealernetwerk van 600 partners en sinds kort is Narbutas USA opgericht. Met de deelname aan NeoCon afgelopen jaar wordt hard gewerkt aan de bekendheid van Narbutas in Amerika.

Project in Tel Aviv (Israel) (c) Narbutas

Investeringen in productiefaciliteiten

De binnenlandse omzet groeide met 47 procent en bedroeg 9 miljoen euro, wat schril afsteekt bij de exportcijfers die de onderneming liet zien in 2018. De snelle penetratie van buitenlandse markten dwong Narbutas de capaciteit en het productievolume sterk te verhogen. Niet alleen investeerde het afgelopen jaar 7 miljoene euro in haar productiefaciliteiten, ook voor dit jaar staat 8 miljoen euro aan investeringen gepland. In 2018 telde het bedrijf 924 medewerkers, een stijging van 35% ten opzichte van 2017

[ad_2]

- Advertentie -