Na het feestseizoen weer in het ritme komen

[ad_1]

OpenTable geeft tips om ook na het feestseizoen succesvol te blijven.

OpenTable geeft praktische tips om in de maanden januari en februari – na de piek van de kerstvakantie- succesvol te blijven. 

Terugkomen in het normale ritme kan in de hospitality sector na het feestdagenseizoen een uitdaging zijn. Januari en begin februari, voor Valentijnsdag, kunnen rustigere tijden zijn voor de hospitality industrie. Dit is het moment om je strategie voor je restaurant voor de rest van het jaar te bepalen. Stel doelen en uitdagingen, identificeer kansen en trends die zakelijk succes garanderen. Goede planning op dit moment van het jaar zal je klaarstomen voor een succesvol 2020. Wat kan je als restaurant doen om ook succesvol te blijven in de maanden januari en februari? OpenTable, het wereldwijde online platform voor restaurantreserveringen, geeft tips voor restaurateurs om de mogelijkheden voor hun restaurants na de piek in de kerstvakantie volledig te benutten.

- Advertentie -

1. Jaarlijks actie plan

Er is helaas geen formule met de sleutel naar gegarandeerd succes van een bar of restaurant, maar het plannen van ieder detail van het bedrijf helpt hier zeker bij. Naast de begroting, investeringen en contracten is het van belang ook speciale seizoensgebonden menu’s en acties rondom bepaalde data te plannen.

2. Maak gebruik van de seizoenen – gezonde menu’s na Kerst

Na een feestseizoen met luxe menu’s en gerechten met wild, kalkoen, chocolade en marsepein, kijken dinergasten er juist naar uit om het nieuwe jaar van start te gaan met iets lichtere maaltijden. Dit is een goed moment om gerechten aan te bieden met veel groenten.

3. Portemonnee van de klant is minder gevuld na de feestdagen: beloon vaste gasten met exclusieve aanbiedingen en kortingen.

Na de hoge kosten die gemaakt zijn voor diners, uitjes en cadeaus komt de lastige ‘januari blues’ om de hoek kijken.  Om vaste klanten aan te moedigen en nog meer aan je te binden, kan je aanbiedingen en menu’s met kortingen aanbieden. Het werkt het beste om deze te personaliseren, bijvoorbeeld per e-mail. Het aanbieden van speciale acties en kortingen op sociale netwerken of via OpenTable, kan ook helpen om nieuwe klanten aan te trekken in deze periode van het jaar.

4. Maak gebruik van speciale momenten in januari en februari

Maak bijvoorbeeld een eerbetoon aan de Aziatische keuken om het Chinese nieuwjaar te vieren (5 februari). Een menu met gerechten met Chinees thema kan gemakkelijk gepromoot worden via de OpenTable specials-optie.

5. Gebruik deze rustigere maanden om te evalueren

Analyseer aan het begin van het jaar alles wat bij je bedrijf hoort. Bedenk hoe je dit zou kunnen verbeteren of welke acties je kan ondernemen. Beoordeel de digitale aanwezigheid van het restaurant om meer zichtbaarheid te creëren en bepaal of je wellicht wilt overstappen van sommige leveranciers. En hoe kan je nieuwe doelgroepen bereiken? Door deel te nemen aan een platform als OpenTable wordt je zichtbaar in een netwerk waar 31 miljoen internationale gasten per maand over de hele wereld reserveren.

6. Maak gebruik van data die je hebt verzameld het afgelopen jaar

Via GuestCenter van OpenTable krijg je een compleet overzicht en analyse van onder andere het aantal reserveringen van het afgelopen jaar, de (piek)tijden waarop men heeft gereserveerd in jouw restaurant, of er meer reserveringen voor diner of lunch zijn gemaakt en de voorkeur qua tafel in het restaurant. Maak gebruik van deze waardevolle inzichten in de plannen voor het nieuwe jaar, dit helpt bij het laten groeien van jouw business.

Kijk ook op https://restaurant.opentable.nl/

 

[ad_2]

- Advertentie -