Keukenideen: 5x wintertrends voor jouw ramen

[ad_1]

Keukenidee

De dagen worden donkerder en kouder. Het bbq-seizoen is weer voorbij en dat betekend dat we van buiten naar binnen verhuizen. Lekker de warmte opzoeken bij de kachel en voorbereidingen treffen voor de feestmaaltijden. Tijd om de nieuwste keukentrends op het gebied van raamdecoratie door te nemen. Bereid je maar vast voor: het wordt een warm en kleurrijk najaar met deze 5 wintertrends!

1.Houten jaloezien voor een trendy keuken

De absolute sfeermaker voor ieder keukenraam zijn houten jaloezien. Houten jaloezien zijn niet alleen trendy en mooi, maar zijn ideaal om de lichtinval en privacy in je keuken te bepalen. Ook bieden ze een uitkomst voor draai-kiepramen. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken met een swiffer of droge doek.

- Advertentie -

2. Warme en sfeervolle kleuren

Creer een warme en gezellige sfeer in je keuken. Gele, oranje en rode tinten kunnen komende winter eindeloos ingezet worden in jouw keuken. Met deze kleuren creer je in een handomdraai een gezellige en warme sfeer. Durf je een felle kleur niet aan als raamdecoratie? Kies dan voor een neutrale kleur zoals zwart, antraciet, wit of een mooie houttint. De warme kleuren kun je dan kiezen als kleur voor de muur of accessoires in de vensterbank of op het aanrecht.

3.Duurzame raamdecoratie

Een van de grootste trends zal ook deze winter in populariteit toenemen: duurzaamheid. Mensen gaan steeds bewuster en duurzamer leven en dit kan ook zeker gecombineerd worden met de juiste raamdecoratie. De meeste warmte gaat verloren door de ramen en deuren. Met raamdecoratie kun je ervoor zorgen om zoveel mogelijk van de warmte binnen te houden, zonder dat je extra hoeft te stoken. Zo kun je met dubbele plissgordijnen tot wel 25% energie besparen wat goed is voor het milieu en je portemonnee.

4.Haal het daglicht naar binnen

In de winter hebben we de neiging om zoveel mogelijk licht naar binnen te halen. Omdat de dagen donkerder en grauwer worden, hebben we steeds minder zonuren op een dag. Het is dan fijn om op de momenten wanneer het licht is, zoveel mogelijk natuurlijk daglicht naar binnen te halen. Kies daarom voor raamdecoratie waarbij je de lichtinval goed kunt bepalen. Houten jaloezien, shutters of plissgordijnen zijn hier ideaal voor.

5. Knusse winterdagen zonder inkijk

Hoe fijn het is om veel daglicht naar binnen te halen, zo fijn vinden we het ook om te genieten van onze privacy. Wanneer je s ochtends vroeg in je pyjama aan de ontbijttafel zit of s avonds aan het koken bent is het prettig om binnen en buiten van elkaar af te sluiten, zodat je de nieuwsgierige blikken van buren buiten kunt houden. Bij shutters en jaloezien kun je de lamellen eenvoudig zelf kantelen, zodat je op ieder moment van de dag zelf kunt bepalen hoeveel inkijk je hebt.

Zoals je ziet is er ook komend winterseizoen een duidelijke lijn terug te zien in de trends voor jouw keukenramen. Wil je weten hoe je dit kunt toepassen in jouw keuken? Neem dan gerust contact op met de adviseurs van inhuisplaza.nl.

Keukenidee

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -