Keuken trends – bouwenwonen.net

[ad_1]

Keuken trends

Jaren geleden was de keuken puur bedoeld als ruimte om je in n van je levensbehoeften te voorzien, lekker eten. In de afgelopen jaren zijn er veel dingen veranderd in de keuken qua materialen en accessoires.
De keuken anno 2014 is een belangrijk en bijzonder element in het interieur van uw huis. De keuken kan er voor zorgen dat het huis n grote leefbare ruimte wordt. Houdt u van veel structuur? Juist dan zorgt een goed gekozen keuken voor aparte leefruimtes binnen uw huis. Om u inspiratie te geven voor een nieuwe inrichting in de keuken heeft Studio-Intrio een aantal keuken trends voor u op een rijtje gezet.

Keuken trends

- Advertentie -

Zwevende kasten zonder grepen met LED-verlichting

Kasten die onder en boven tegen de muur gemonteerd worden zijn een nieuwe trend. Dit zorgt voor een hele ruimtelijke en strakke uitstraling en is tevens ook praktisch voor het opbergen van accessoires. De grepen om een kast open te maken zijn verder aan het ontwikkelen. Een naadloze kastdeur met de mogelijkheid om deze open te maken aan de zijkant of de onderkant, is de nieuwe ontwikkeling.

In het nieuwe jaar wordt er steeds meer gebruik gemaakt van technologie (domotica) bij het inrichten van het interieur. Bij de keukenkasten is dit te zien aan de LED-verlichting die steeds vaker gebruikt wordt om een warme en meer dynamische sfeer te creren in de keuken.

Keuken trends

Lightbeton en Pitt-Cooking

Voor een robuuste, maar toch strakke en moderne uitstraling wordt er dit jaar veel gedaan met light-beton en Pitt-Cooking.

Lightbeton is een betonsoort die precies hetzelfde uiterlijk heeft als klassiek beton, maar het is 60% lichter. Dit zorgt voor een makkelijke montage en dit geeft geen problemen met gewicht of planken die uitzakken en dergelijke.

Pitt-Cooking is het koken op een traditioneel gaspit, maar dan zonder omheining rond de pit. Het zijn een paar gaspitten die in verschillende maten verkrijgbaar zijn en als het ware op het keukenblad vast zitten.

Keuken trends
Pitt-Cooking

Quookers en Touch-kranen

Quookers waren al een trend, deze technologie waarbij u binnen een paar tellen kokend water uit uw kraan kunt laten stromen. Naast de Quooker kraan wordt de Touch-kraan in 2014 een nieuwe trend. Deze kraan biedt u de mogelijkheid om met n aanraking, waar dan ook op de kraan, de kraan aan te zetten. Deze ontwikkeling kan voor veel gemak zorgen als u bijvoorbeeld vieze handen heeft.

Keuken trends

Keuken trends

Op de foto hierboven is pitt-cooking te zien op een vrij, nog traditionele, vorm. Het is een soort voorloper van pitt-cooking, omdat de gaspitten nog in het aanrechtblad zijn gebouwd met een RVS omheining. Dit is een bijzondere manier van koken, omdat de gaspitten normaler wijze achter elkaar liggen in plaats van naast elkaar. Je krijgt, doordat ze naast elkaar liggen, wel een moderne en strakke uitstraling van de keuken.

Keuken trends

Deze keuken is ideaal voor kleine ruimtes zoals appartementen. De keuken is in zijn geheel weg te werken achter kastdeuren. Dit is een erg praktische keuken, ontworpen door Arclinea Itali. Bezoek de website van Arclinea eens voor meer ideen. www.arclinea.it

Arclinea
Arclinea

Arclinea
Arclinea

Arclinea
Arclinea

Arclinea
Arclinea

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -