IKEA test in Groningen: ‘De hele wereld kijkt hiernaar’

[ad_1]

IKEA in Groningen wil klanten stimuleren om een totaalpakket te kopen. Daarvoor verdubbelt de vestiging zijn inspiratiepunten – voorbeelden van hoe een deel van de woning kan worden ingericht – en komen verwante afdelingen dichter bij elkaar te liggen. “Het is een test waar vanuit de hele wereld naar wordt gekeken”, zegt storemanager Stefan Kroes tegenover het Dagblad van het Noorden. 

Doorgaans is een IKEA zo ingericht dat de accessoires op de begane grond te vinden zijn en de meubels op de eerste etage. In Groningen plaatsen ze alle producten die bij elkaar horen bij elkaar. Naast ideeën van het personeel is daarvoor een beroep gedaan op de woonomstandigheden en ideeën van klanten met een IKEA Family-kaart. Die woonomstandigheden zijn als uitgangspunt genomen voor de inspiratiepunten in de winkel. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten uit Groningen zien hoe je gemakkelijk een studentenkamer kunt inrichten, en bewoners van een woonboot kunnen ideeën opdoen voor de inrichting van hun keuken. 

- Advertentie -

“In Groningen heeft men gemiddeld het laagste besteedbare inkomen van Nederland. Daar houden we rekening mee met de manier waarop we onze producten plaatsen. Zo zetten we keukens in een rij naast elkaar oplopend in prijs en kunnen mensen gemakkelijk een keuze maken die bij hun budget past”, vertelt Kroes.

De IKEA-vestiging in Groningen trekt jaarlijks twee miljoen bezoekers, met name uit Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook uit de Duitse grensstreek. 

 

 

[ad_2]

- Advertentie -