Dit zijn de keukentrends voor 2020

[ad_1]

BARNEVELD Spannende kleurcontrasten, opvallende opstellingen en nóg meer beleving in de keuken. Specialist Cor Bruil van Van Ginkel Keukens weet alles over de keukentrends voor 2020.

ZWART IS HET NIEUWE WIT Zwart en antraciet zijn helemaal terug in de keuken, en deze trend zet in 2020 door. En zeker niet alleen voor de kasten en deuren. Ook (kokendwater)kranen en spoelbakken volgen de nieuwe trend. De donkere kleuren ademen luxe en sfeer en vormen krachtige combinaties met stoere, robuuste materialen als beton, massief hout, glas en keramiek. En met een sfeervolle kleur op de muur. Juist die contrasten brengen de keuken tot leven.

- Advertentie -

HOUT VAN KUNSTSTOF De houtlook van de nieuwste, kunststof keukendeuren en -panelen lijkt rechtstreeks uit de natuur te komen. De houtnerf, de structuur… Zelfs voor de echte kenners is het verschil met het blote oog nauwelijks te zien. Het traditionele mdf met kunststof folie heeft plaatsgemaakt voor hoogwaardig kunststof, in allerlei kleuren en structuren. De houtlook is populair, maar ook de matte materialen zijn in 2020 echte eyecatchers. En de vette vingers op de glanzende keukendeuren? Die verdwijnen op het nieuwe kunststof als sneeuw voor de zon, zonder poetsen.

AFSCHEID VAN DE AFZUIGKAP De innovatieve kookplaat met bladafzuiging verdrijft de traditionele afzuigkap in sneltreinvaart uit de keuken. Het duurzame systeem zuigt vet en etensgeuren uit de lucht en blaast de schone lucht vervolgens geruisloos terug de ruimte in. Zelfs als je vis of pannenkoeken bakt, ruik je daar niets van terug in je huis.

BLINGBLING Blinkend goud in de keuken? Dat is in 2020 heel normaal. Goud- of koperkleurige kranen zijn helemaal hip. Net als ‘gunmetal’, donker roestvrijstaal met een ongeëvenaarde uitstraling. De keuken wordt een sieraad voor je woning.

GENIETEN OP EEN EILAND De keuken is al lang geen plek meer waar je alleen eten bereidt. De moderne keuken is een meubelstuk dat je helpt om urenlang te genieten van lekker eten en gezelligheid. De ideale opstelling in 2020: een comfortabele tafel vormt samen met kookeilanden en andere losse elementen de keuken van de toekomst.

SLIMME KEUKENS Praten met je keukenapparatuur? Of je oven met behulp van je mobieltje laten voorverwarmen? Dit klinkt wellicht nog als een ver-van-je-bed-show, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Keukenapparaten worden in 2020 steeds slimmer. Bijzondere innovaties zorgen voor nóg meer gebruiksgemak en nieuwe, revolutionaire bereidingstechnieken. Neem bijvoorbeeld de Miele Dialog-oven die voedsel gaart met elektromagnetische golven en waarmee je tegelijkertijd verschillende ingrediënten in één gang kunt bereiden. Van deze wereldprimeur ga je in 2020 ongetwijfeld meer horen.

Aangeboden door Van Ginkel Keukens

[ad_2]

- Advertentie -