De nieuwste trends op het gebied van keukenapparatuur

[ad_1]

Ook in 2019 zien we weer allerlei trends op het gebied van wonen, leven en koken: zo ook in de keuken! Niet alleen zie je de Ethnic Nature trend van 2018 (je weet wel, met veel natuurlijke materialen) ook dit jaar weer terug komen; ook zijn er weer allerlei ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur. Eén ding is zeker: comfort, rust en gemak staan ook dit jaar weer centraal.

1. Raw Rituals
We zagen in 2018 de trend Ethnic Nature al voorbij komen: een keuken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Dit jaar neemt de Raw Rituals trend het over; een trend gericht op ruimte, rust en zo min mogelijk prikkels. De trend draait vooral om wellbeing en spiritualiteit, en dit zie je zowel terug in de materialen als in de apparatuur. Zo komt er steeds meer (grof) hout, natuursteen en beton in de keuken, en komt ook steeds meer apparatuur in dit soort kleuren, materialen en patronen in de winkels. Dat stukje wellbeing zie je ook terug in het gemak van de keukenapparatuur. Zo is de combimagnetron terug van weggeweest, en zorgt deze ervoor dat het koken (en vooral het lekker eten) weer een stuk makkelijker mag. Deze handige combimagnetron wordt ook steeds vaker ingebouwd zodat de materialen en kleuren van de keuken beter tot hun recht kunnen komen. Minder stress, minder zorgen, en meer ruimte voor rust en ontspanning.

- Advertentie -

2. Lekker retro
Een andere trend die we dit jaar voorbij zien komen is de terugkomst van het oude als nieuw. Zo komt de koelkast niet langer alleen in het standaard zwart, wit of grijs, maar ook in allerlei knalkleuren en toffe variaties. Het is juist apparatuur zoals de koelkast of bijvoorbeeld waterkoker die deze trend op een mooie manier terug kan laten komen. Retro ontwerpen worden doorgevoerd in nieuwe, energiezuinige apparaten zodat de keuken direct een frisse ‘new classic’ look krijgt. Praktisch, makkelijk te onderhouden en daarnaast hartstikke hip.

3. De verborgen keuken
Ook weer in het thema van rust, comfort en overzicht worden steeds meer apparaten en mogelijkheden in de keuken verborgen. De combimagnetron wordt ingebouwd zodat het mooi in de stijl van de keuken valt, en handige schuifwanden zorgen ervoor dat onderdelen van de keuken makkelijk verstopt of juist tevoorschijn getoverd kunnen worden. Ook uitklapbare afzuigsystemen die verwerkt zitten in bijvoorbeeld het werkblad van de keuken zijn ontzettend populair.

4. Multifunctionaliteit
Steeds meer apparatuur wordt multifunctioneel ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast die je ook van vers water en ijsblokjes voorziet, of een multifunctionele kraan die je ook direct van kokend water voorziet. Op deze manier kan er steeds meer rust in de keuken worden gebracht met steeds minder apparatuur. Het zijn juist dit soort handige multifunctionele producten die ervoor zorgen dat het koken, wonen en leven een stuk comfortabeler wordt en dat de keuken als ruimte an sich, een stuk overzichtelijker wordt.

Wat is jouw favoriete keukentrend dit jaar?

 

 

 

 

[ad_2]

- Advertentie -