Bonduelle geeft forse groei-impuls aan categorie vriesverse groente

[ad_1]

Het gaat goed met vriesverse groenten. De categorie, aangejaagd door Bonduelle, groeit zowel in volume als in omzet. En dat is volgens category development-manager Liesbeth Dufornee van Bonduelle niet voor niets.

‘Steeds meer consumenten, ook jongeren en huishoudens met kinderen, ontdekken de voordelen van vriesverse groenten. In de eerste plaats zijn ze makkelijk te portioneren. Je pakt precies wat je voor de maaltijd nodig hebt en de rest gaat weer terug de vriezer in. Dit zorgt voor minder derving en dat is voor het tegengaan van voedselverspilling een goede zaak. Ook ontdekken steeds meer consumenten de veelzijdigheid van vriesverse groenten. Dit kan niet alleen als component in een traditionele maaltijd worden gebruikt maar ook als ingrediënt in de moderne keuken. Daarbij beseffen gelukkig steeds meer consumenten dat vriesverse groenten verser zijn dan vers.’

- Advertentie -

De retailer denkt: hoe kan ik mijn shoppers helpen om meer groente te eten? Door groenten meer ruimte te geven!

Meer groente te eten

‘Ook de retailer omarmt de categorie’, vult innovationmanager Friek van Helden aan. ‘Mensen eten te weinig groenten en moeten dus geholpen worden. De retailer denkt: hoe kan ik mijn shoppers helpen om meer groente te eten? Door groenten meer ruimte te geven! Maar dan wel met een verleidelijk aanbod dat inspeelt op relevante consumententrends. Bonduelle biedt in vriesverse groenten die gezonde en smaakvolle oplossing.’

Basis van de maaltijd

Om de groei van de categorie vriesverse groenten verder te stimuleren, verrast Bonduelle met een nieuwe relevante propositie: Groenterijst. ‘Dit bestond nog niet in vriesvers’, zegt Van Helden.

‘Het woord zegt het al: het is groente in rijstvorm en het kan dus ook net zoals rijst gegeten worden. Het is geen groentecomponent op de rand van het bord zoals bij een traditionele maaltijd. Bonduelle Groenterijst maakt de groenten juist de basis van de maaltijd. De drie varianten zijn ideale vervangers voor rijst en kunnen ook in plaats van aardappelen en pasta worden gegeten. Het bestaat uit honderd procent groente zonder enige toevoegingen en is daarmee laag in koolhydraten,  wat steeds meer consumenten belangrijk vinden. Met hun tasty bite voegen ze bovendien extra textuur aan de maaltijd toe’, aldus Van Helden.

Nieuwe kopers naar vriesverse groenten

We zien nu al dat 10 procent van de kopers nieuw is voor de vriesverse groenten categorie

‘Deze innovatie brengt een nieuwe gebruikstoepassing naar de categorie en trekt hiermee nieuwe kopers naar vriesverse groenten’, zegt Dufornee. ‘Zeker veel jongeren en gezinnen die niet alleen afwisselend, maar vooral ook lekker, gezond en vers willen eten. We zien nu al dat 10 procent van de kopers nieuw is voor de vriesverse groenten categorie. De receptentips op de verpakkingen zorgen nog eens voor extra inspiratie.’

Bonduelle Ovengroenten

Naast drie varianten Groenterijst komt Bonduelle ook met een range van drie Ovengroenten. ‘Consumenten willen op een lekkere, gezonde en makkelijke manier variëren met groente’, zegt Dufornee. ‘Bovendien wordt de oven bij het koken steeds populairder en groenten die in de oven worden bereid, zijn bijzonder smaakvol. Om in te spelen op deze toenemende vraag komen we met Bonduelle Ovengroenten. Het betreft een drietal groentemixen die reeds gesneden zijn en die je zo vanuit de diepvries in de oven bereidt. De drie varianten, steeds een verrassende combinatie van groenten, zien er niet alleen kleurrijk uit, ze smaken ook nog eens fantastisch. Bonduelle Ovengroenten is een feestje op je bord!’, aldus Dufornee.

Markt van impulsen blijven voorzien

Met Groenterijst en Ovengroenten onderstreept Bonduelle haar rol als vernieuwer en inspirator in de categorie vriesvers. ‘Als we consumenten willen verleiden om meer groente te eten, moeten we de markt van impulsen blijven voorzien’, zegt Van Helden. ‘Groenterijst en Ovengroenten passen perfect bij de trends van nu: gezond, snel klaar te maken en uiteraard heel lekker. Ideaal voor het moderne koken.’ De introductie van Bonduelle Groenterijst en Bonduelle Ovengroenten wordt zwaar ondersteund.

3 varianten Bonduelle Groenterijst

  • Bonduelle 100% Bloemkool rijst
  • Bonduelle 100% Broccoli rijst
  • Bonduelle 100% Wortel rijst

3 varianten Bonduelle Ovengroenten

  • Bonduelle Ovengroenten Bloemkool, Romanesco, Champignons & Pareluitjes
  • Bonduelle Ovengroenten Pompoen, Cherrytomaat & Knolselderij
  • Bonduelle Ovengroenten Zoete Aardappel, Pastinaak & Pareluitjes

Dit artikel is gesponsord door Bonduelle

[ad_2]

- Advertentie -