Bekijk hier het nieuwe restaurant van Ron Blaauw: Gastrobar Laren

[ad_1]

Op De Brink in Laren opende Ron Blaauw deze maand zijn nieuwste zaak: Gastrobar Indonesia. Hoe het eruit ziet? Dat vragen we aan Mehdi le Mair van designbureau King Kongs. Bekijk foto’s van het nieuwe restaurant onder dit bericht.

“De briefing was wat ongebruikelijk: ‘Gastrobar Ouderkerk was top! Let’s do it again!’ Maar onszelf herhalen als ontwerpers doen wij liever niet, dus bedachten we dat deze nieuwe Gastrobar best familie kon zijn. Maar: een verre achternicht, zeker geen identiek tweelingzusje.”

Grootste uitdaging

“De grootste uitdaging was de binnentuin. Deze verbond de twee panden waar de Gastrobar in zou komen. Die binnentuin had zeker zo zijn charme, maar zou de routing en de flow van het nieuwe restaurant niet ten goede komen. Daarnaast kostte het ook behoorlijk wat zitplaatsen. Uiteindelijk besloten we gezamenlijk dat deze patio moest verdwijnen. Het resultaat is een mooi en ruimtelijk geheel. Geen nauwe gangetjes, méér gasten, een betere routing én veel overzicht.” Tekst gaat verder onder de rode balk.

- Advertentie -

Wil je op de hoogte blijven van meer nieuwe horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wajangpoppen

“Er zijn zeker overeenkomsten met de Gastrobar in Ouderkerk aan de Amstel, maar verschillen zijn er ook. Zo gaat dat bij familie. Bij deze inrichting hebben we meer klassieke Indonesische elementen en decoratie toegevoegd. Aangelichte wajangpoppen achter panelen, uitgevoerd in rijke stoffen, manden, potten en nog meer groen en bloemen bovenin de koof. Het is wat losser ingericht, haast als in een woonkamer. Wel een stijlvolle natuurlijk.”

Hergebruik van locatie Hudon’s Bay

Het meest trots is Le Mair op de bar. “Deze eyecatcher is compact en staat op de plek van de oude binnentuin. En toch is er veel techniek en ruimte in verwerkt; heel werkbaar voor het personeel. Bijzonder is het wat grovere steen waarmee een deel van de bar is opgebouwd. Ook mooi: best wel wat interieurstukken van het restaurant in het gesloten Hudson’s Bay op het Rokin in Amsterdam zijn hergebruikt. We leven in andere tijden. De tijd van overconsumptie, trends die elkaar in hoog tempo opvolgen en kapitaalvernietiging is definitief voorbij. Fijn dat we daar een steentje aan bijdragen.”

 

Andere locaties

Bij de Gastrobar kunnen gasten terecht voor authentieke Indonesische gerechten met een moderne twist. Maar ook de klassieker ‘Rons Gastrobar rijsttafel’ staat op de kaart. Er zijn ook twee locaties in Amsterdam en één in Oudekerk aan de Amstel. De keuken staan bij alle vestigingen onder leiding van chef Agus Hermawan. 

 

[ad_2]

- Advertentie -