Albert heijn Hoogkerk, Vers, verser, verst

[ad_1]

Hoogkerk – Albert Heijn Hoogkerk wil het belang van verse producten meer benadrukken en dat betekent een
nieuwe ervaring voor klanten die de supermarkt bezoeken. Groenten, fruit, brood, vlees en kaas worden steeds meer de speerpunten. Daarom worden de medewerkers van AH Hoogkerk getraind en opgeleid in het nieuwe trainingsprogramma ‘Masters in Vers’.

Een van de onderdelen van deze training was de komst van de ‘Echt Vers Truck’ naar Hoogkerk. Medewerkers kregen hierin alvast een voorproefje van de nieuwe versbeleving.

- Advertentie -

Efteling-beleving
Zodra medewerkers de truck binnengaan, krijgen ze een ‘Efteling-beleving’ waarbij ze worden ‘ondergedompeld’ in versproducten. Die zijn voor de training opgedeeld in ‘vier werelden’: de tuin met groente, fruit, bloemen en planten, de markthal met kaas, vleeswaren, noten en lekkere hapjes, de keuken met alle kant & klaar producten en tot slot de bakkerij.
Ook zullen de medewerkers het trainingscentrum bij appels- en perenleverancier Vogelaar Vredehof in het Gelderse Enspijk gaan bezoeken.

‘Echt Vers winkel’
Twee trends hebben geleid tot het trainingsprogramma Masters in Vers: klanten verwachten steeds meer vers voedsel te vinden in hun supermarkt, en daarnaast willen ze steeds minder ‘zakjes en pakjes’. Op beide trends wil AH Hoogkerk inspelen: u zult in het assortiment daarom meer vers voedsel aantreffen en juist minder verpakkingsmaterialen.
Nadat landelijk al 50 AH-filialen in een n ieuw jasje zijn gestoken, gaat ook AH Hoogkerk verbouwen. Op 19 oktober gaat de supermarkt daarom anderhalve week dicht. Op 30 oktober zullen de deuren weer open gaan voor een totaal vernieuwde Albert Heijn met een totaal nieuw concept: de ‘Echt Vers winkel’.

Persoonlijk contact
Wij leven in een tijdperk waarin er steeds minder persoonlijk contact is. Des te belangrijker wordt de persoonlijk, adviserende rol van de medewerkers. Zij zullen in de nieuwe winkel dan ook letterlijk in het middelpunt komen te staan. Hoe dat eruit gaat zien? … Nog even geduld! Verder gaat AH Hoogkerk in de winkel juist plekken creëren en innovatieve aanpassingen doen om persoonlijk contact met en tussen klanten te bevorderen.
Heb je daar trouwens geen behoefte aan en wil je snel even je boodschappen doen? Ook daar wordt rekening mee gehouden: AH Hoogkerk gaat straks echt voorop lopen in het mogelijk maken van snel en gemakkelijk winkelen. Ook hierin zullen de medewerkers worden getraind.

Service
“Medewerkers worden erop getraind klanten te scannen op behoefte”, vertelt Kornelis Afman, supermarktmanager van AH Hoogkerk. “Wanneer iemand op een boodschappenlijstje kijkt en haastig is, zullen medewerkers die persoon niet aanspreken. Maar mogelijk wel als je met een onzekere blik en aarzelende houding de vers-afdeling betreedt. In rollenspelen leert het personeel ook omgaan met bepaalde dilemma’s. Wat te doen als een klant bananen wil, maar je hebt alleen nog bananen die over datum zijn? In dat geval moet een medewerker ‘nee’ verkopen.

De Master in Vers-training richt zich al met al dus op het verlenen van service. “De technische kant van versproducten, zoal vlees snijden en brood bakken, dat leren medewerkers al in de winkel.”

Meer ruimte voor vers
Groenten, fruit, vleeswaren, kaas en brood, ze krijgen meer ruimte bij Albert Heijn. Overigens zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte voor houdbare producten. Door een nieuw magazijn te bouwen achter de bestaande winkel en door een aantal winkels te verschuiven, waaronder de kapper, de schoenmaker en de Gall&Gall, zal er straks veel meer ruimte komen voor vers en ook meer ruimte voor houdbare producten, aldus Fokko Kip, ondernemer van AH en Gall&Gall Hoogkerk.

Dry misting
Vers is altijd belangrijk geweest in onze winkel , maar is nu nog belangrijker geworden. Een proeverij van lokale producten of zelf bieslook of basilicum plukken in de kruidentuin, het kan straks allemaal.
De groenten en fruit worden straks in nevelen gehuld met ‘dry misting’. Met dit systeem worden waterdruppels boven de versproducten verneveld in microdruppels. Dankzij de luchtvochtigheid blijven groenten en fruit langer op gewicht en behouden ze hun voedingsstoffen en versheid. Daarnaast blijven ze ook langer houdbaar door het verkoelende effect van de mist, deze verdampt boven de producten waardoor de warme lucht uit de ruimte wordt gehaald. Hierdoor zal er veel minder plastic verpakkingsmateriaal worden gebruikt.

Vers, verser ,verst: dit is waar Albert Heijn Hoogkerk voor staat. De komende tijd zal achter de schermen druk worden gewerkt aan de verbouwing, zodat we straks de opening kunnen meemaken van de allernieuwste, de allermodernste, de gezelligste en mooiste supermarkt van Hoogkerk, van Groningen, van heel Nederland.[ad_2]

- Advertentie -