Zo onderhoud en verzorg je kantoormeubilair

[ad_1]

Broodkruimels veeg je zo van je bureau, een kring van een kopje koffie op je bureau is zo weggepoetst. De volgende dag kun je weer aan de slag aan je schone bureau. Grote kans dat er eens in de week een schoonmaker langs komt om de gehele kantoorruimte onder handen te nemen. De oppervlakkige viezigheid zijn gemakkelijk schoon te maken. Maar het dagelijkse gebruik van kantoormeubilair laat meer sporen achter. In dit blog van SKEPP lees je hoe je je kantoormeubilair zo goed mogelijk kunt onderhouden.

Pak alles grondig aan

De schoonmaker zorgt ervoor dat je kantoormeubilair eens per week goed schoongemaakt wordt. Daarnaast is het van belang om 1 of 2 keer per jaar een grote schoonmaak te houden en er voor te zorgen dat je meubilair een onderhoudsbeurt krijgt. Je eigen huis houdt je ook goed schoon, dat zou op kantoor niet anders moeten zijn. Je brengt over het algemeen veel tijd door op kantoor. Niemand wil in een vieze omgeving werken.

- Advertentie -

Bij de grote schoonmaak hoort niet alleen het schoonmaken. Ook opruimen hoort bij de grote schoonmaak. Gooi de spullen weg die je niet meer gebruikt en zoek je documenten uit, heb je echt alles nog wel nodig? Na zo’n schoonmaak sessie kun je er het hele jaar weer tegenaan!

Leren kantoormeubilair verdient verzorging

Misschien heb jij wel een grote leren loungebank of een mooie leren bureaustoel. Leer is een duurzaam materiaal, mits het goed onderhouden wordt. Neem je leren kantoormeubelen af en toe af met een vochtige doek. Maar pas op dat de doek niet te nat is, te veel vocht creëert lelijke vlekken op het leer.Probeer leren kantoormeubelen zo veel mogelijk uit de zon te houden. Door zonlicht kan het leer gaan uitdrogen. Wil je je kantoormeubilair weer als nieuw krijgen? Behandel het dan met lederwas, je kantoormeubelen zullen er van opknappen!

Hout onderhoudenOnderhoud het hout

Veel kantoorruimtes hebben houten kantoormeubelen staan. Vaak zijn bureaus van hout, en houten kasten mogen ook niet ontbreken in een kantoorruimte. Ook houten meubelen hebben onderhoudt nodig. Je wilt natuurlijk wel dat je houten kantoormeubilair mooi blijft. Houten meubelen blijven mooi wanneer je er regelmatig een vochtinbrengend middel op aanbrengt. Het onderhouden van je meubelen draagt eraan bij dat de meubelen makkelijk afneembaar worden. Je meubelen blijven er mooi uitzien en ze gaan langer mee!

Vergeet je bureaustoel niet!

Een meubelstuk wat makkelijk over het hoofd wordt gezien als het om onderhoud gaat is, de bureaustoel. Dagelijks maak je gebruik van je bureaustoel. Urenlang zit je en rijdt je naar een collega met je bureaustoel. Dan is het niet zo gek als er moertjes of schroefjes los gaan zitten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Dit wil je voorkomen! Laat je bureaustoel eens in de zoveel tijd nakijken op loszittende onderdelen. Check ook of alle verstelbare onderdelen nog werken zodat je ergonomisch kunt zitten.

Onderhoud is van groot belang!

Onderhoud aan kantoormeubilair is zo belangrijk om een schone omgeving te behouden. Daarnaast draagt onderhoud aan je kantoormeubelen bij aan het verlengen van de levensduur. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens kostenbesparend!

[ad_2]

- Advertentie -