Wijkcommissariaat politie in oud-gemeentehuis Nevele (Deinze)

[ad_1]Deinze / Nevele / Zulte / Lievegem –
De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem is een wijkcommissariaat rijker. Dat is gehuisvest op het gelijkvloers van het oud-gemeentehuis van Nevele op de plaats waar vroeger de financiële diensten van de Deinse deelgemeenten waren gevestigd. Deze laatste diensten verhuisden met de fusie naar het nieuwe stadhuis Leiespiegel in Deinze. Het nieuwe wijkcommissariaat zal bevolkt worden door vier wijkinspecteurs.

- Advertentie -

Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem beschikt nu over 26 inspecteurs voor wijkwerking

De politiezone beschikt in totaal over 26 wijkinspecteurs waarvan er 12 tewerkgesteld zijn op het hoofdcommissariaat in Deinze. De ingebruikneming van de totaal gerenoveerde lokalen van het oud-gemeentehuis werd aangekondigd op een persbijeenkomst in aanwezigheid van de burgemeesters van Deinze en Lievegem, zonechef Benny Van Wabeke, hoofdcommissaris Geert Van Houcke, wijkinspecteur Jasmien Willems en andere leden van de Politieraad en politici uit de diverse gemeenten die de politiezone bestrijkt.

“In feite telt de zone nu zes commissariaten. Er zijn drie wijkcommissariaten in Nevele, Lovendegem en Waarschoot. Verder is er ook een wijkwerking in de twee commissariaten in Olsene (Zulte) en Zomergem (Lievegem) en in het hoofdcommissariaat in Deinze”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) van Deinze en grondlegger van de huidige politiezone. “De fusie van de politiezone LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem, Nevele) met de politiezone Deinze-Zulte op 1 januari 2019 noodzaakte ons om een aantal diensten te herschikken. In dat kader werden de korpsleiding, de administratieve diensten en de dienst Verkeer van de LoWaZoNe, tot dan gehuisvest in Hansbeke, geheroriënteerd  naar het commissariaat in Deinze. Omdat door deze heroriëntering enkel de wijkwerkers van Nevele achterbleven in het veel te grote gebouw zochten we naar een nieuwe locatie voor het wijkcommissariaat in Nevele. We kozen uiteindelijk om een deel van het oude gemeentehuis van Nevele te gebruiken. Een locatie waarin nog diverse andere instanties, zoals de burgerlijke stand, aanwezig zijn. Diensten die een betere dienstverlening voor de inwoners van Nevele waarborgen. Voorzaken zoals het verlies van identiteitskaart, rijbewijs en inschrijvingen kunnen de burgers voortaan op één adres terecht. Dit schept duidelijkheid en garandeert een vlotte opvolging van de tussenkomst van de politie en gemeentelijke administratie. We hebben een aantal lokalen op het gelijkvloers aangepakt en gerenoveerd. Het resultaat mag gezien worden. Er hangt een prijskaartje aan van circa 40.000 euro maar onze eigen technische diensten hebben gezorgd voor het installeren van de kasten en andere interieurfaciliteiten. Naast een ruim werklokaal voor de vier wijkinspecteurs, waarvan er nu drie in dienst zijn, is er ook nog een kleiner verhoorlokaal en, een vergader- en keukenruimte voorzien. Ook de kantoormeubelen werden vernieuwd. Met dit nieuw wijkcommissariaat gaan we er ook voor zorgen dat er naast de kantooruren een wezenlijk pakket uren vrij komt voor de wijkwerkers om meer zichtbaar te zijn in de wijken.”

Meer Info: www.politiedeinzezultelievegem.be

[ad_2]

- Advertentie -