Vijveraanlegger Distri Pond in Zweedse handen

[ad_1]

Nordic Waterproofing koopt zijn Belgische sectorgenoot en vergroot zo zijn voetafdruk in ons land. De transactieprijs bedraagt 11,3 miljoen euro.

- Advertentie -

Distri Pond werd opgericht in 1992. Het bedrijf distribueert hoofdzakelijk vijversystemen. Het biedt ook waterdichtingsmembranen, pompen, filters, controlesystemen, licht en accessoires aan. Het bedrijf uit Vorst-Laakdal realiseert een omzet van 10,5 miljoen euro.

De Zweden nemen het bedrijf over van de oprichters en het management, alsook van een reeks ondernemers die twee jaar geleden via een ‘smart deal’ van het overnamehuis SDM-Valorum aan boord was gekomen. In die groep vinden we Frans Florquin (ex-KBC), Luk Busschop (kantoormeubelen Bulo), Roger Anné (voedingssupplementen Aminolabs) en Walter van Gastel (tuincentra) terug. SDM-Valorum trad ook bij de verkoop aan de Zweden op als adviseur.

Nordic Waterproofing

, dat op de beurs van Stockholm noteert, financiert de overname voornamelijk door een uitbreiding van zijn bestaande kredietfaciliteiten. De overname zal naar verwachting een licht positief effect hebben op de winst per aandeel van de Zweedse groep in 2019.

Model

SDM-Valorum schuift in België al een tijdje zijn smartdealconcept nadrukkelijk naar voren en lonkt ook naar het buitenland. In dat model nemen een bedrijfsleider en een groep managers een minderheidsparticipatie in de nieuwe constructie boven een bedrijf. De overige aandelen worden onderschreven door een groep individuele investeerders. Intussen bestaat die al uit enkele tientallen ondernemers.

De Antwerpse overnameboetiek zette vorig jaar al een 20-tal gelijkaardige constructies op poten, onder meer bij de IT-groep TheValueChain en de producent van voedingsadditieven voor dieren Vitafor.

[ad_2]

- Advertentie -