deze producten verwachten we dit jaar

[ad_1]

Apple-producten in 2019

In ons artikel met verwachtingen van Apple in 2019 keken we al uitgebreid vooruit op de komende twaalf maanden. Daarin vind je naast een aantal nieuwe producten ook onze kijk op de verschillende diensten die Apple dit jaar uit gaat brengen. Maar wat als je nu een nieuwe Apple Watch wil kopen? Kun je beter wachten? En hoe zit het met de 2019 iPhones? We blikken vooruit op alle Apple-producten van 2019. De producten in dit artikel staan op volgorde van verwachte verschijningsdatum.

Het eerste half jaar van 2019 zit er inmiddels op en in die periode heeft Apple al veel nieuwe producten uitgebracht. Ook deze zetten we in dit artikel op een rijtje.

- Advertentie -

Reeds verschenen:

Verder in 2019:


Reeds verschenen Apple-producten in 2019
Het eerste kwartaal ligt achter ons en Apple heeft al een hele rits aan producten uitgebracht. Dit kwartaal bracht ook het definitieve antwoord op de AirPower. Apple’s AirPower werd namelijk geannuleerd, waardoor we hier niet meer naar uit hoeven te kijken.

#1 iPad Air 2019
Apple trapte het jaar af met de introductie van twee nieuwe iPads. De iPad Air 2019 is de opvolger van de 10,5-inch iPad Pro die Apple nog in het assortiment had. Dit model is vooral interessant voor mensen die iets meer willen dan de 9,7-inch iPad 2018, maar die een iPad Pro iets teveel van het goede vinden. De iPad Air 2019 heeft een 10,5-inch scherm met True Tone en werkt ook met de eerste generatie Apple Pencil én het Smart Keyboard. Met de A12-chip is hij net zo snel als de nieuwste iPhones.

#2 iPad mini 5
De iPad mini 2019, ook wel de iPad mini 5, lijkt qua functies en mogelijkheden heel erg op de iPad Air 2019, maar dan in een kleiner formaat. Je vindt er dan ook dezelfde chips en er is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het formaat, zowel qua scherm als behuizing, is ten opzichte van voorgaande jaren ongewijzigd gebleven. Met de iPad mini 2019 kan Apple weer jaren vooruit.

#3 Nieuwe iMac
Apple koos voor de iMac 2019 niet voor een grote vernieuwing met bijvoorbeeld een nieuw design. Apple heeft de iMac alleen een specbump gegeven. In de 21,5-inch versie zit nu een quad-core of 6-core processor van de 8e generatie, die zorgt voor 60% betere prestaties. In de 27-inch versie kan je kiezen voor een 8-core processor van de 9e generatie. Je hebt ook voor het eerst de keuze voor Pro Vega-graphics, wat zorgt voor 80% betere grafische prestaties. De iMac Pro kreeg ook stilletjes een specbump, want deze is nu uit te breiden naar 256GB RAM. De schermen, aansluitingen en veel andere functies van de iMac-lijn zijn hetzelfde gebleven. Een grotere update hoeven we daarom dit jaar niet meer te verwachten.

iMac 2019 op bureau.

#4 AirPods 2
De AirPods 2 brengen een aantal welkome verbeteringen naar de draadloze oordopjes. De nieuwe H1-chip zorgt ervoor dat het wisselen tussen apparaten nog sneller gaat en verlengd de batterijduur bij spraak. Ook is er nu Hé Siri mogelijk en is er eindelijk de optionele draadloze oplaadcase. In onze review van de AirPods 2 lees je onze bevindingen met Apple’s nieuwste oordopjes.

#5 Powerbeats Pro
Officieel zijn de Powerbeats Pro niet van Apple zelf, want deze oordopjes verschijnen onder het Apple-merk Beats. Toch zijn er veel overeenkomsten met de AirPods 2. Zo zit er dezelfde H1-chip in en kun je Hé Siri gebruiken. De Powerbeats Pro hebben elk hun eigen fysieke knoppen voor het volume en dankzij de oorhaakjes worden ze ook wel de AirPods voor sporters genoemd. De Powerbeats Pro liggen sinds eind juli in de winkels. Check ook ons artikel met de verschillen tussen de AirPods 2 en Powerbeats Pro.

#6 iPod touch 7e generatie
Wie had ooit gedacht dat Apple nog eens een nieuwe iPod uit zou brengen? Na aanhoudende geruchten heeft Apple in de lente de iPod touch 2019 uitgebracht. Qua design is het model identiek aan de vorige 6e generatie iPod touch, maar aan de binnenkant zijn er wat wijzigingen aangebracht. Er zit nu een snelle A10-chip in en hij is verkrijgbaar met 32, 128 en 256GB opslagruimte. Qua kleuren zijn de mogelijkheden nog hetzelfde gebleven, want er zijn maar liefst zes opties.

#7 Nieuwe MacBooks
Apple heeft dit jaar al meerdere nieuwe MacBooks uitgebracht. Het zijn geen enorm grote updates geweest, maar de desalniettemin zitten er aardige verbeteringen in. In mei verscheen er een nieuwe 8-core MacBook Pro. Ook de duurdere 13-inch MacBook Pro kreeg een kleine spec-bumb, waardoor hij weer iets sneller is dan voorheen. Meer over de exacte verbeteringen en prijzen lees je in ons aparte artikel over de aankondiging.

Ook de goedkopere MacBooks kregen een update. In juli 2019 kondigde Apple de nieuwe MacBook Air 2019 met True Tone aan. Het scherm is dankzij True Tone een stukje beter dan van het 2018-model. Ook is de prijs met €100 omlaag gegaan, maar daarentegen zit er wel een iets tragere SSD in. De instap MacBook Pro 2019 kreeg ook een vernieuwing. Het voorheen Touch Bar-loze model heeft nu wél een Touch Bar en een aantal andere verbeteringen. Deze MacBook Pro is ideaal voor studenten. Weet je niet of je de MacBook Air of MacBook Pro moet kiezen? We hebben de MacBook Air en MacBook Pro verschillen voor je op een rij gezet.

Apple is helaas gestopt met de 12-inch MacBook (evenals de oude niet-Retina MacBook Air), dus daar hoef je geen updates meer voor te verwachten.

Aankomende Apple-producten in 2019
Voor de rest van 2019 is er nog genoeg om naar uit te kijken. Apple zou bijvoorbeeld nog werken aan een nieuwe iPod touch, komt nog met de nieuwe Mac Pro en we kijken natuurlijk uit naar de 2019 iPhones.

#8 Drie nieuwe iPhones
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

Als er één product is waar we zeker van zijn, dan is het dat er elk jaar weer nieuwe iPhones aangekondigd worden. De drie 2019 iPhones krijgen vermoedelijk dezelfde schermformaten als dit jaar, dus 5,8-, 6,1- en 6,5-inch. Het design zal erg op de huidige 2018 iPhones lijken, dus de verbeteringen verwachten we vooral aan de binnenkant. Ook zal Apple softwarematig nog meer onderscheid willen maken met de iPhones van 2019.

We denken dat twee van de iPhone 2019-modellen drie cameralenzen heeft, zodat je nog mooiere foto’s kan maken. En verdwijnt dit jaar de Lightning-aansluiting? In 2018 stapte Apple bij de iPad Pro over op USB-C, maar dat is voornamelijk vanwege de vele (professionele) toepassingen zoals het aansluiten van een camera of een extern scherm. Op de iPhone heb je dat waarschijnlijk minder nodig, dus wij denken dat Apple nog even vasthoudt aan de Lightning-aansluiting. Je huidige accessoires kun je waarschijnlijk nog zonder adapter gebruiken.

Als je nog steeds zit te wachten op een iPhone SE 2, dan moeten we je helaas teleurstellen. Hoewel er nog steeds een groep is die smacht naar een kleiner toestel, denken we niet dat Apple dit formaat nog terugbrengt. Apple heeft de iPhone SE niet voor niets uit het assortiment gehaald. Als ze de kleinere iPhone in stand hadden willen houden, was dit model waarschijnlijk nog gewoon verkrijgbaar geweest. Apple werkt mogelijk wel aan een vernieuwde iPhone 8 met betere specs voor 2020.

#9 Apple Watch Series 5
Kans: 100%
Mogelijke timing: september 2019 (tijdens september-event)

De Apple Watch Series 4 maakte afgelopen najaar veel indruk. De Apple Watch wordt een steeds groter succes en het nieuwe design met groter schermoppervlak spreekt veel mensen aan. Apple gaat ongetwijfeld in 2019 weer een nieuw model uitbrengen, al weten we nog maar weinig van de Apple Watch Series 5. Apple zal traditiegetrouw het horloge in september 2019 uitbrengen, zoals ze de afgelopen drie jaar ook al gedaan hebben. De verwachting is dat Apple wederom meer in gaat zetten op gezondheid. Wellicht dat Apple (eindelijk) meer gaat doen met slaapmetingen. Het zou ook kunnen dat de Apple Watch overstapt naar een nieuwe schermtechnologie, genaamd microLED. De laatste geruchten voorspellen echter dat Apple daar pas in 2020 mee gaat beginnen.

#10 iPad 7
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Hoewel we al meerdere nieuwe iPads dit jaar gehad hebben, komt er mogelijk nóg een nieuw model aan. Het zou gaan om de iPad 7, als opvolger van de iPad 2018. Die heeft een 9,7-inch scherm met A10-processor en in het nieuwe model zou Apple kiezen voor een 10,2-inch scherm, mogelijk met A11-chip. Welke vernieuwingen er nog meer in zitten is nog maar de vraag, maar wat wel duidelijk is is dat Apple de prijs laag zal houden. Meer over het assortiment van dit jaar lees je in ons artikel over de iPads van 2019.

iPad 2019

#11 iPad Pro
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Welke kant gaat Apple op met de iPad Pro? In 2018 ging het design flink op de schop. Voor de iPad Pro 2019 verwachten we meer verbeteringen voor professionele gebruikers. In iOS 13 zitten meer nieuwe softwarefuncties waarmee de iPad Pro veelzijdiger en makkelijker in het gebruik is. Een nieuwere iPad Pro kan daar volop gebruik van maken. Meestal vernieuwt Apple de iPad Pro één keer per jaar of één keer per anderhalf jaar, dus als we dit doortrekken betekent dit dat we deze nieuwe iPads in de tweede helft van 2019 kunnen verwachten.

#12 MacBook Pro 16-inch
Kans: 75%
Mogelijke timing: vierde kwartaal 2019

“Wat, nóg een nieuwe MacBook Pro?” We horen het je denken, maar het lijkt er toch echt op. Betrouwbare bronnen beweren dat Apple werkt aan een nieuwe 16-inch MacBook Pro 2019. Het zou het eerste model zijn met een nieuw schaartoetsenbord, dat een einde moet maken aan de vele klachten over de betrouwbaarheid van de huidige toetsenborden. Deze zou Apple dan later in het jaar aankondigen, vermoedelijk ergens in het vierde kwartaal.

#13 Mac Pro
Kans: 95%
Mogelijke timing: vierde kwartaal 2019

Zoals we eerder al voorspelden, heeft Apple tijdens de WWDC 2019 de nieuwe Mac Pro 2019 aangekondigd. Deze heeft een geheel nieuw ontwerp met een kaasrasp-achtig design en is een stuk groter dan de vorige Mac Pro uit 2013. De nieuwe Mac Pro is modulair, zodat je onderdelen zelf makkelijk kan vervangen. Daar betaal je wel de hoofdprijs voor, want hij heeft een vanafprijs van $6000. Hij is dan ook vooral bedoeld voor de echte professionals. Apple heeft laten weten dat dit model in het najaar verschijnt. Als wij ons geld erop zouden moeten inzetten, denken we dat hij in het vierde kwartaal komt.

#14 Apple Pro Display XDR
Kans: 95%
Mogelijke timing: vierde kwartaal 2019

Met alleen een Mac Pro ben je nog nergens, want daar hoort ook eens scherm bij. Apple heeft tegelijkertijd het Apple Pro Display XDR aangekondigd. Het scherm past qua design mooi bij de Mac Pro en heeft een 32-inch scherm met 6K-resolutie. Er zit één Thunderbolt 3-poort bij en drie normale USB-C-poorten voor al je accessoires. Je moet voor dit scherm wel flink in de buidel tasten: het display zelf kost $5000 en dan moet je daar nog een voet van $1000 of een VESA Mount Adapter van $199 bij kopen.

Pro Stand voor Pro Display XDR

#15 Apple TV 5
Kans: 10%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

In het najaar start Apple met TV Plus, de nieuwe streamingdienst. De Apple TV speelt daarbij een belangrijke rol, dus het is niet geheel ondenkbaar dat Apple in 2019 een nieuw model uit gaat brengen. Er zijn nog geen geruchten over een Apple TV 5 geweest en over nieuwe functies weten we ook nog weinig. De huidige Apple TV 4K heeft eigenlijk alles al om de videocontent in hoge kwaliteit te tonen, waaronder HDR en Dolby Atmos. Misschien dat een snellere chip er nog een stapje bovenop kan doen, maar een vernieuwing zoals in 2015 bij de introductie van tvOS hoeven we niet te verwachten. Bovendien lijkt Apple steeds meer in te zetten op bestaande tv’s, aangezien televisiefabrikanten massaal AirPlay 2 toevoegen.

#16 Apple-koptelefoon
Kans: 75%
Mogelijke timing: tweede helft 2019

Al in de eerste helft van 2018 schreven we over de komst van een koptelefoon van Apple. Door het succes van de AirPods zou Apple overwegen om een uitgebreide koptelefoon te maken met enkele functies die op de AirPods gebaseerd zijn. Qua functies krijgt deze over-ear koptelefoon waarschijnlijk noise-cancellation (geluidsonderdrukking), aangezien de focus ligt op geluidskwaliteit. Wij zijn benieuwd of Apple deze koptelefoon onder hun eigen merk uitbrengt of dat het een Beats koptelefoon wordt. De laatste geruchten voorspellen dat de Apple-koptelefoon in de tweede helft van 2019 uitkomt.

Concept Apple koptelefoon door Curved

#17 HomePod
Kans: 50%
Mogelijke timing: onduidelijk

De HomePod sluit dit jaar ons lijstje af. Daarbij vragen we ons twee dingen af: wanneer komt de HomePod in Nederland uit en brengt Apple nog een geheel nieuwe versie uit? De uitrol van de HomePod gaat behoorlijk traag, dus wij vragen ons af of de HomePod nog in het tweede half jaar Nederland en België bereikt. Als dat niet het geval is, kan Apple misschien maar beter wachten tot ze een HomePod 2 klaar hebben en die tegelijkertijd in meerdere landen uitbrengen. En dan wel gelijk in Nederland en België graag! Maar voor nu – je kan altijd nog de HomePod kopen in het buitenland of via een webshop als Belsimpel.nl, als je er echt niet meer op kan wachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 – 26 juli: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.
  • 2019 – 08 april: Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na verschijning eerste producten.
  • 2019 – 26 februari: Artikel helemaal bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met de nieuwste producten en geruchten.

[ad_2]

- Advertentie -