Sto Isoned bv | StoVentec Glass

[ad_1]

De gevel mag weer stralen             
Nu de crisis voorbij is merken we bij Sto dat er steeds meer expressieve gevelontwerpen gemaakt worden. Waar er tot twee jaar terug vooral ingetogen ontwerpen domineerden op de gevel, zien we steeds meer creativiteit op het gebied van patronen, structuren, kleuren en materialen. Kortom: nu de soberheid van de crisis voorbij is, mag de gevel weer stralen.

Opvallend aan deze trend is ook de toenemende vraag naar luxere gevelbekledingen. Steeds meer architecten willen hun ontwerp extra elan geven met glaspanelen. De gevel mag niet alleen figuurlijk stralen, maar ook letterlijk.

Continue innovatie
Het is de missie van Sto om Nederland niet alleen energiezuiniger, maar ook mooier te maken. In navolging van deze ambitie – en de vraag uit markt – heeft Sto in de afgelopen 15 jaar zich ontwikkeld tot een leverancier die een totaalpakket kan leveren voor de gevel. Waar Sto in de beginjaren vooral bekend stond als leverancier van sierpleister, is  in het laatste decennium het assortiment uitgebreid met innovatieve nieuwe materialen. Door de samenwerking op te zoeken met vooruitstrevende partijen uit de bouw en te luisteren naar de behoeften van architecten zijn er nieuwe materialen geïntroduceerd in het assortiment. Kwalitatief hoge sierpleistersystemen, de minerale steenstrips, Sto-Ecoschapes en nu StoVentec Glass.

- Advertentie -

Een schitterende aanzicht
StoVentec Glass biedt de architect een ruime verscheidenheid aan kleuren en designopties. Met StoVentec Glass is er de keuze uit gespiegelde, matte of glanzende afwerkingen, die allemaal ook kunnen doorlopen naar het interieur van het gebouw. Het is zelfs mogelijk om ontwerpen digitaal op de StoVentec Glass te printen. De enige beperking hierbij: de creativiteit van de ontwerper. De glaspanelen zijn verkrijgbaar tot 6,5 m2. Daarnaast zijn ook niet-rechthoekige vormen realiseerbaar.

Glas is het perfecte materiaal voor gebruik op interne en externe oppervlakken. Ook omdat het een ontwerp naadloos in elkaar kan laten overvloeien. Qua design combineert glas ook goed met andere gevelbekledingen, zoals steenstrips of sierpleister. Door de toevoeging van detailleringen met glas kan een grote impact bereikt worden op de gevel. Op een budgetvriendelijke manier kan zo extra dynamiek en glans toegevoegd worden aan de gehele gevel.

Een blijvende uitstraling
Glas is solide, eenvoudig schoon te maken, relatief onderhoudsvrij, extreem weerbestendig en blijft lang mooi – voordelen die het een zeer populaire keuze maken. De StoVentec Glass systemen voldoen aan strenge veiligheidsnormen met betrekking tot impact, verwering en is aardbevingsbestendig. En ook al presteren ze beter op deze vlakken, ze kosten niet meer dan alternatieve systemen. Een ander belangrijk kenmerk van glas is dat het tot 100% gerecycled kan worden. De draagplaten voor de StoVentec-panelen zijn gemaakt van geëxpandeerd glasgranulaat, een milieuvriendelijk materiaal dat is gemaakt van 96% gerecycled glas.

Het totaalpakket
Juist daar waar een combinatie van glas en andere materialen gewenst is, kan Sto een grote rol spelen. Door het uitgebreide assortiment kunnen eindeloze combinaties gemaakt worden van diverse gevelafwerkingen en -systemen. En dankzij jarenlange ervaring met gevelsystemen en – afwerkingen kunnen we ook op het gebied van techniek ondersteunen. Zo kunnen we de zekerheid bieden dat de gekozen oplossing ook technisch uitvoerbaar is.

De snel groeiende diversiteit aan designopties en functionele eisen kunnen voor ontwerpers uitdagend zijn.  Sto kan adviseren op het gebied van ontwerp en techniek in elke fase van het bouwproces. Dit doen we vanuit onze Nederlandse StoDesign studio. Bijvoorbeeld door het creëren of aanscherpen van gevelimpressies,  door het vinden van detailoplossingen of door u in contact te brengen met onze partners. We maken hierbij gebruik van het netwerk en de knowhow van Sto R&D-centra en StoDesign studio’s wereldwijd.

[ad_2]

- Advertentie -