Reisorganisatie Thomas Cook failliet – Zakelijk Dagblad

[ad_1]

Reisorganisatie Thomas Cook is failliet. De noodlijdende touroperator Thomas Cook, waar ook Neckermann Reizen onder valt, is vannacht omgevallen. Nederlanders die momenteel op reis zijn hoeven zich geen zorgen te maken of ze niet meer thuis komen.

Alle reizen zijn met onmiddellijke ingang stopgezet. Ruim 600.000 gestrande toeristen uit verschillende landen, waaronder Nederland, worden de komende dagen van hun vakantiebestemmingen teruggehaald. Dat is naar verluidt de grootste repatriëring ooit. Er zijn nu ruim 10.000 Nederlanders op reis. Die hoeven hun reis niet onmiddellijk af te breken. ‘’Voor hen wordt geregeld dat zij hun vakantie kunnen afmaken’’,  aldus een woordvoerster van de Nederlandse tak van de touroperator.

- Advertentie -

Ze stelt dat mensen die via Thomas Cook/Neckermann Reizen een pakketreis hebben geboekt, beschermd zijn via de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Het garantiefonds heeft laten weten dat zij momenteel bezig zijn met het verlenen van hulp en bijstand aan klanten van Thomas Cook op de bestemming. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat hotels hen proberen te verplichten hun verblijf dubbel te betalen.

Hotels

Het bericht heeft ook reizigers in binnen- en buitenland bereikt. Naast de reiziger krijgen ook een aantal hotel waar Thomas Cook mee samenwerkt het benauwd. In Tunesië zet een resort reizigers onder druk om hun vakantie, nog eens, te betalen. Hotel Les Orangers in Hammamet, nabij Tunis, vreest geen geld te krijgen van Thomas Cook. Britse gasten getuigden in Engelse media zelfs over hoe ze door bewakers werden vastgezet.

Excuses

Een laatste poging om het bedrijf te redden is gisteren mislukt. Topman Peter Frankhauser heeft laten weten het te betreuren dat ze niet slaagde in hun opzet. Daarnaast heeft hij zijn excuses aangeboden aan de miljoenen klanten en duizenden medewerkers, leveranciers en partners die hun jarenlang hebben gesteund. Het 178-jarige oude concern heeft wereldwijd 22.000 medewerkers. Thomas Cook Nederland laat weten dat er formeel nog geen faillissement is aangevraagd voor de Nederlandse tak. Echter laat Frankhauser wel weten dat het nog niet is uitgesloten dat dit in de komende dagen wel nog gaat gebeuren.

[ad_2]