Pand interieurbouwer Tynaarlo door brand verwoest – Drenthe – DVHN.nl

[ad_1]

Het pand van interieurbouwer Hendriks en De Jonge aan de Mercuriusweg in Tynaarlo is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Rond vier uur vannacht kwam volgens woordvoerster Esther Klap van de brandweer de melding binnen van de brand op het industrieterrein in Tynaarlo. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plaatse gegaan om het vuur te bestrijden.

- Advertentie -

De brandweer is dnsdagochtend druk met nabluswerkzaamheden in Tynaarlo

Het pand van 40 tot 60 meter groot bleek niet meer te redden. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd uit laten branden. Rond zeven uur in de ochtend is begonnen met afblussen.

Omliggende panden gered

Woordvoerster Klap zegt dat het vuur in de vroege ochtend dreigde over te slaan naar een pand dat vlak achter dat van de interieurbouwer staat. Door het nat houden van het gebouw is dat ternauwernood voorkomen. ,,Het was wel even spannend”, zegt Klap. Het pand is van Scheepjeswol De Bondt, een onlinegroothandel in wol en andere artikelen voor zelfmaakmode. Het pand heeft wel waterschade opgelopen.

Zwarte rookwolken boven Tynaarlo

Bij interieurbouwer Hendriks en de Jonge werden meubels, kasten, tafels, badmeubelen, balies, keukens, maar ook speciaal meubilair voor bijvoorbeeld kerken of kantoormeubelen gebouwd. Door de brand hingen er dikke zwarte rookwolken boven Tynaarlo. Hoe de brand is ontstaan, is volgens woordvoerster Klap nog niet bekend. Eigenaar Bert Hendriks liep dinsdagochtend aangeslagen rond. ,,Dit kost allemaal geld”, reageerrde hij.[ad_2]

- Advertentie -