Omroep Flevoland – Nieuws – OM wil ruim 2,2 miljoen van verdachte wietteelt

[ad_1]

Het Openbaar Ministerie wil ruim 2,2 miljoen euro van een Almeerder die ervan wordt verdacht dat hij de eigenaar was van een wietplantage in Lelystad. Daarnaast wil het OM dat hij een celstraf krijgt van zes maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

De wietplantage werd in 2016 opgerold aan de Apolloweg in Lelystad. De politie viel het pand binnen na een tip en trof daar negen mannen aan. Die werden allemaal aangehouden. In het pand stonden 1800 lege potten. De planten waren vermoedelijk net geoogst.

- Advertentie -

De Almeerder zegt dat hij niets met de wietplantage te maken had. Hij zegt dat hij het pand via via had onderverhuurd en dat het in twee ruimtes was opgedeeld. Toen er die bewuste dag een deur openstond en hij naar binnen keek, schrok hij zich naar eigen zeggen rot. Hij vertelde dat hij vervolgens hulptroepen had ingeschakeld om de ruimte schoon te maken.

De officier van justitie gelooft zijn verklaring niet en verdenkt hem van het opzetten van de kwekerij, waar maar liefst 14 keer werd geoogst. Daarmee zou hij het bedrag hebben verdiend dat nu wordt geƫist.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

[ad_2]

- Advertentie -