Modern design voor speelse katten

[ad_1]

Designmeubel voor binnenkatten
Foto’s © Henrik Nero

Als liefhebber van zowel katten als design sta je voor een groot dilemma. Of je zet een lelijke krabpaal in je huis of je accepteert dat je katten aan je mooie meubels gaan zitten. Gelukkig is een mooi compromis bedacht.

Design en functionaliteit komen heel mooi samen in een gezamenlijk ontwerp van de Zweedse Susanne Hellman Holmström en Eleonor Moschevitz. Zijn zijn respectievelijk gedragsspecialist voor katten en meubelontwerper. Samen hebben ze hun krachten gebundeld en zijn zo tot een mooi ontwerp gekomen.

Ze hebben het eindresultaat de naam Cat Flat gegeven. Het is inderdaad wel een beetje vergelijkbaar met een flat voor katten. Zowel de vorm als het feit dat er meerdere verdiepingen zijn, verwijst naar een flatgebouw, maar tegelijkertijd lijkt het ook op een kast met deuren die open en dicht kunnen.

- Advertentie -

Luxe houtsoorten

In gesloten vorm zou je ook denken dat het gewoon een fraaie designkast van luxe houtsoorten is. Aan de binnenkant is er echter geen opbergruimte, maar een speelparadijs voor katten te vinden. Qua functie kun je het vergelijken met van die enorme bouwwerken voor katten die je vast wel eens bij een dierenwinkel of tuincentrum hebt gezien, maar dan vele malen mooier.

De Cat Flat is ontworpen voor het Zweedse 24Storage , dat externe opslagruimtes verhuurt. Op dit moment is er nog maar 1 exemplaar, dat is gemaakt voor de Stockholm Design Week, maar gezien de vele positieve reacties op het ontwerp is de kans groot dat er meerdere exemplaren gemaakt gaan worden.

Designmeubel voor binnenkatten

Designmeubel voor binnenkatten

Designmeubel voor binnenkatten

Designmeubel voor binnenkatten

Designmeubel voor binnenkatten

Volg Mixed Grill op social media[ad_2]

- Advertentie -