Albumhoezen op het vergrendelscherm zijn in Android 11 verdwenen

[ad_1]

Google heeft de afgelopen jaren veel tijd gestoken in de wijze waarop afgespeelde muziek visueel aantrekkelijk wordt in Android. Bij het afspelen van muziek maakte Google de keuze om albumhoezen op het vergrendelingsscherm te tonen. Bij Android 11 zullen deze albumhoezen verdwijnen.

Vergrendelingsscherm

Voor de gebruikers van streamingsdiensten zal het wel opvallen in Android: het vergrendelingsscherm wordt tijdens het afspelen van muziek gebruikt voor de weergave van albumhoezen. Overigens geldt het niet alleen voor streamingsdiensten, maar bijvoorbeeld ook voor YouTube-video’s die je via een Chromecast naar je televisie streamt. Hoewel het er ‘leuk uit kan zien’, kan Google niet iedereen met de functie tevredenstellen – je ingestelde achtergrond wordt immers niet weergegeven bij het afspelen van muziek.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant
Albumhoes in Android

Albumhoes zoals het er momenteel uitziet in Android 10 (op de OnePlus 8 Pro)

Een optie om albumhoezen uit te schakelen zou in principe voldoende zijn om iedereen tevreden te stellen. Tot op heden stonden ontwikkelaars daar echter nog niet voor open: enkel de Google Play Music-app biedt de mogelijkheid om albumhoezen op het vergrendelingsscherm uit te schakelen. Er zal op termijn echter geen instelling meer nodig zijn, aldus 9to5Google. In Googles Issue Tracker zou een verwijzing zijn verschenen naar de albumhoezen op het vergrendelingsscherm. Vanaf Android 11 zou Google er afscheid van willen nemen.

Grote aanpassingen

Google lijkt een duidelijk doel voor ogen te hebben met Android 11 – het verbeteren van ervaringen met de mediaspeler van Android. Eerder verscheen er nog een ingebouwde mediaspeler in de snelle instellingen van Android 11. Daarnaast werd de mediaspeler op het vergrendelingsscherm aangepast – er is een albumhoes aan toegevoegd, mogelijk om gebruikers tevreden te stellen die de uitgelichte albumhoes moeten missen. Waarom Google ervoor heeft gekozen om de albumhoezen in Android 11 te laten verdwijnen, heeft het niet bekendgemaakt.

Albumhoes in Android

Vanaf Android 11 zou Google afscheid nemen van de albumhoezen, beeld: 9to5Google

Gebruikers van de Android 11 Bèta-updates kunnen alvast muziek luisteren zonder de albumhoezen; volgens Google zijn er wel uitzonderingsgevallen maar zal het bij een volgende update voor iedereen werken. In september zal Google de Android 11-update officieel uitbrengen: daarna zijn fabrikanten aan zet voor het ontwikkelen van de update. Buiten Googles Pixel-toestellen, zullen de eerste toestellen van andere fabrikanten de update mogelijk voor eind 2020 ontvangen. Of je de update in ontvangst mag nemen, en wat de ontwikkelingstijd is, hangt vaak af van de kostprijs van je telefoon.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]

- Advertentie -